Δυστυχώς είναι γεγονός και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί!

Αντιθέτως συζητείται κάθε ώρα και στιγμή από πολιτικούς παράγοντες, βουλευτές, στελέχη του κόμματος, επιχειρηματίες και διοικητές οργανισμών!

Η απουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει αποσυντονίσει την κυβέρνηση.

Μια μεγάλη κυβερνητική κρίση που θα προκαλούσε μεγάλο πολιτικό κόστος και επικίνδυνες παρενέργειες αποφεύχθηκε στο παρά πέντε.

Τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασαν άμεσα όταν πληροφορήθηκε τις διαρροές από το υπουργείο Ανάπτυξης για συμφωνία με τους εμπορικούς συλλόγους, προκειμένου να μειωθεί κατά δύο ώρες ημερησίως το ωράριο των καταστημάτων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα απορρύθμιζε τις εργασιακές σχέσεις αφού οι συμβάσεις εργασίας θα μετατρέπονταν σε μερικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα το κράτος θα καλούνταν να αποζημιώσει τους επαγγελματίες για τον μειωμένο τζίρο.

Προφανώς οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν χτυπηθεί από το σύνδρομο των κρατικών επιδοτήσεων που έρευσαν άφθονα στη διετία της πανδημίας και επιχείρησαν να συνεχίσουν το πάρτι.

Το μεγάλο κόλπο με το ωράριο – Ποιοι προσπάθησαν να το «στήσουν» και τι θα σήμαινε

Βέβαια τα δημόσια οικονομικά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες, αλλά φαίνεται ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης.

Με εντολή του πρωθυπουργού το ζήτημα της μείωσης του ωραρίου με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ενεργειακού, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα.

Ανέδειξε όπως τις παθογένειες της κυβέρνησης και την απουσία ενός κέντρου συντονισμού.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αυτόνομες πρωτοβουλίες διαφόρων υπουργών για τις οποίες ενημερώνεται εκ των υστέρων το Μαξίμου.

Ειδικά σε κάποια υπουργεία έχουν ξεσαλώσει υλοποιώντας την προσωπική ατζέντα των υπουργών, η οποία πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη: