search

LIFESTYLE

Γιατί οι Ιάπωνες τρώνε KFC τα Χριστούγεννα: Η ιστορία πίσω από το παράξενο έθιμο

Σύμφωνα με μία θεωρία, οι Ιάπωνες οφείλουν τη συνήθειά τους αυτή σε ξένους κατοίκους της χώρας

Γιατί οι Ιάπωνες τρώνε KFC τα Χριστούγεννα: Η ιστορία πίσω από το παράξενο έθιμο

Γιατί οι Ιάπωνες τρώνε KFC τα Χριστούγεννα: Η ιστορία πίσω από το παράξενο έθιμο. Για τους περισσότερους στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα δεν είναι μία θρησκευτική γιορτή, αλλά μία ευκαιρία να περάσουν μία ημέρα που μοιάζει με εκείνη του Αγίου Βαλεντίνου: Τα ζευγάρια συνηθίζουν την ημέρα των Χριστουγέννων να βγαίνουν έξω για φαγητό και να κάνουν βόλτες, χαζεύοντας τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Μια από τις πιο παράξενες -τουλάχιστον για τον υπόλοιπο κόσμο- χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Ιαπωνία είναι ότι την ημέρα αυτή, σε εκατομμύρια σπίτια τρώνε  τηγανητό κοτόπουλο, συχνά από την αμερικανική αλυσίδα KFC.

Σύμφωνα με μία θεωρία, οι Ιάπωνες οφείλουν τη συνήθειά τους αυτή σε ξένους κατοίκους της χώρας, που καθώς δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε ένα παραδοσιακό δείπνο με γαλοπούλα, κατέφευγαν στο κοτόπουλο του KFC σαν μια βολική εναλλακτική.

Αυτό ενέπνευσε τους υπευθύνους της αλυσίδας στην Ιαπωνία να προωθήσουν το τηγανητό της κοτόπουλο σαν χριστουγεννιάτικο φαγητό, όπως είπε εκπρόσωπος της KFC Japan στο CNBC.

Έτσι, μία διαφημιστική καμπάνια του 1974, υπό την ονομασία «Kentucky Christmas», καθιέρωσε την πρακτική που ακολουθούν  έως και σήμερα εκατομμύρια Ιάπωνες.

Η εταιρεία πουλά ειδικά γεύματα για την ημέρα, όπως τα «Party Barrel» και «Christmas Pack» και αρχίζει να δέχεται παραγγελίες για την ημέρα των Χριστουγέννων περίπου επτά εβδομάδες νωρίτερα.

Από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια της KFC πετυχαίνουν τις υψηλότερες πωλήσεις της χρονιάς. Μάλιστα συνήθως, οι πωλήσεις της παραμονής των Χριστουγέννων είναι δεκαπλάσιες σε σχέση με μία κανονική ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: