Ένας Άγιος Βαλεντίνος διαφορετικός από τους άλλους θα εορταστεί φέτος. Η Αττική βρίσκεται σε πιο αυστηρό lockdown ενώ παράλληλα τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας «Μήδεια» έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα η γιορτή των ερωτευμένων να εορταστεί σπίτι.

Η σημερινή ημέρα είναι η ιδανική ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς κάποιες κλασικές ρομαντικές ταινίες. Κάποιες έχουν ως θέμα την ίδια την γιορτή ενώ άλλες είναι απλά μια ωδή στον έρωτα. Επιλέξαμε 10+1 από τις πιο ρεαλιστικές ιστορίες που δεν παύουν να είναι γεμάτες ρομαντισμό.

1. Τιτανικός ,1997
Την πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να την έχει άλλη ταινία. Η ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ μια ταινία με διαχρονική γοητεία. Ένας νεαρός τυχοδιώκτης, που ταξιδεύει στην τρίτη θέση, ερωτεύεται μια Αγγλίδα αριστοκράτισσα στο μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού.

2. Το ημερολόγιο ,2004
Είναι η ιστορία της Allie, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας που γνωρίζει κι ερωτεύεται με τον Noah που είναι εργάτης στα ορυχεία στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών. Οι γονείς της αντιτίθενται σ’ αυτή τη σχέση κι έπειτα από τη σχετική του πίεση φεύγουν για τη Νέα Υόρκη. Η Allie κι ο Noah, έχοντας πάρει πλέον ξεχωριστούς δρόμους, πρέπει να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους.

3. Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται, 2019
Στα τέλη του 18ου αιώνα μια ζωγράφος καταφθάνει σε ένα νησάκι της Βρετάνης για να ζωγραφίσει το γαμήλιο πορτρέτο μιας νεαρής κοπέλας.

4. (500) μέρες με τη Σάμερ, 2009
Ένα αγόρι αρχίζει να πιστεύει ξανά στον έρωτα όταν γνωρίζει ένα κορίτσι. Καθώς δεν πρόκειται για οποιοδήποτε κορίτσι αλλά για την αξιολάτρευτη Zooey Dechanel το αγόρι ερωτεύεται. Περνούν μαζί 500 ημέρες όπου παίρνουμε μία ιδέα του τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ερωτευμένου άντρα. Γινόμαστε μάρτυρες όλων των φάσεων της σχέσης τους, σε μία γλυκόπικρη σύγχρονη ιστορία αγάπης.

5. Ταξίδι στο φεγγάρι, 2008
H Νταϊάν Κρούγκερ βάζει ένα τρελό στοίχημα με τον εαυτό της και τον θεό Έρωτα.

6. Πριν το ξημέρωμα, 1995
Ένας Αμερικανός και μια Γαλλίδα συναντιούνται στο τρένο για τη Βιέννη, και, γοητευμένοι ο ένας απ’ τον άλλον, αποφασίζουν να περάσουν μαζί ένα απόγευμα και μια νύχτα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

7. Ένα αστέρι γεννιέται, 2018
Ένας καταξιωμένος μουσικός ο Τζάκ, ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως, η καριέρα της Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει.

8. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2010
Δέκα ιστορίες που θα επαναφέρουν την πίστη μας στην γιορτή των ερωτευμένων και στον ίδιο τον έρωτα.

9. Ερωτική Επιθυμία, 2000
Στο Χονγκ Κονγκ του 1962, ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε νέο διαμέρισμα και γνωρίζει την όμορφη γειτόνισσα Λι-Ζεν, που είναι επίσης παντρεμένη. Γίνονται φίλοι, συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θέλουν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλά νιώθουν ότι δεν είναι ηθικά σωστό.

10. Mια φορά, 2007
Μια νεαρή Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια για να ενισχύσει το εισόδημά της. Στο δρόμο, όμως, συναντά ένα νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

11. Πράγματα που μισώ σ’ εσένα, 1999
Ο Κάμερον Τζέιμς είναι τρελά ερωτευμένος με την Μπιάνκα Στράτφορντ. Όμως ο υπερπροστατευτικός πατέρας της έχει θέσει έναν όρο προκειμένου να βγει η κόρη του σε ραντεβού με αγόρι. Η μικρή Μπιάνκα θα χρειαστεί ολόκληρη πλεκτάνη μέχρι να οδηγηθεί στην αγκαλιά του Πάτρικ και τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.