Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την Καϊλή και οι υποκλοπές διέρρηξαν οριστικά τις σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με το κυβερνών κόμμα.
Η εξέλιξη αυτή καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία.
Γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η εξασφάλιση αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι αποκλείονται μετεκλογικές συνεργασίες της Νέας Δημοκρατίας.
Σε περίπτωση κατά την οποία στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική το κυβερνών κόμμα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τότε αναγκαστικά θα αναζητήσει συνεργασία στο μοναδικό κόμμα που βρίσκεται προς τα Δεξιά του.
Μια συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση» είναι ένα από τα πιθανότερα σενάρια.
Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αναμένεται να εκλέξει από 21 έως 25 βουλευτές.
Βρίσκεται ιδεολογικά κοντά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και το κυριότερο δεν έχει εξαρτήσεις από ισχυρά διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος στην παρούσα φάση για λόγους εκλογικής τακτικής αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μονόδρομο.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα πάει σε τρίτες εκλογές με ισχυρά διλήμματα, τα οποία μπορεί να καταποντίσουν τα λεγόμενα μικρά κόμματα.
Μια ενδεχόμενη μετεκλογική σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση» είναι αποδεκτή σχεδόν από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.
Εξάλλου κορυφαία στελέχη της σημερινής κυβέρνησης είναι οι, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και Μάκης Βορίδης που είχαν κοινή πολιτική διαδρομή με τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» έχει στηρίξει δημόσια τον Πούτιν δεν παίζει κανένα ρόλο.
Εξάλλου το 35% των οπαδών της ΝΔ έχουν ακριβώς την ίδια άποψη.
Αντίθετοι με ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κυριάκο Βελόπουλο είναι ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής που είχαν επενδύσει σε μια σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι εκφραστές τους στο κυβερνών κόμμα.
Εξάλλου οι ισχυροί επιχειρηματικοί παράγοντες είχαν προετοιμάσει τη λεγόμενη λύση ανάγκης σε περίπτωση που ναυαγούσε κάθε απόπειρα μετεκλογικής συνεργασίας.
Προετοίμαζαν για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος κάηκε στην κυριολεξία μετά τις αγιογραφίες του για το Κατάρ.
Μπορεί ο ίδιος να μην ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να καεί στην κυριολεξία.
Η εξέλιξη αυτή έχει χαροποιήσει και το Μαξίμου, το οποίο παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή τα παιχνίδια του Μαργαρίτη Σχοινά με την εγχώρια διαπλοκή και με ισχυρά παράκεντρα εξουσίας των Βρυξελλών.
Διαβάστε ακόμη:
- Θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου: Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
- Εύα Καϊλή: Η ζωή της στις φυλακές Χάρεν- Με 20 ακόμη κρατούμενες
- Δολοφονία Κένεντι: Δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων
- Έλενα Κρίστενσεν φωτογραφίζεται με τα εσώρουχα στον κήπο της
- FT: Κορυφαίοι Ρώσοι τραπεζίτες προσπάθησαν να αποτρέψουν την εισβολή στην Ουκρανία