Ο Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ρωσία, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η κατάπαυση του πυρός δε χρειάζεται να είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά Αμερικής και Ρωσίας. Όποιος έχει την πεποίθηση ότι αυτός ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δε ζει σε αυτόν τον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική», τόνισε, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό “Cicero” και την εφημερίδα “Berliner Zeitung”.

Μάλιστα, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δε δίστασε να κατηγορήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, για τον συνεχιζόμενο πόλεμο και υποστήριξε πως «μία συμφωνία μεταξύ του τέως Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης». «Ελπίδα για ειρήνη, σημαίνει Ντόναλντ Τραμπ», ισχυρίσθηκε ο κ. Ορμπάν.

«Η Ουκρανία μπορεί και αμύνεται ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, μονάχα επειδή έλαβε στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πόλεμος συνεχίζεται διότι το θέλουν οι Αμερικανοί.

Για αυτό, πρέπει να συμβιβασθούν με τους Ρώσους και τότε, ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός, το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Βίκτορ Ορμπάν.

Η δημοσίευση του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, μέσα από τον νέο του λογαριασμό στο Τουίτερ:

Διαβάστε ακόμη: