Ο Βίκτορ Ορμπάν άσκησε έντονη κριτική στην Ένωση για την πολιτική των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, υποστηρίζοντας πως «ενεργειακοί νάνοι επιβάλλουν κυρώσεις σ’ έναν γίγαντα και όλοι όσοι βρισκόμαστε δίπλα του, υποφέρουμε περισσότερο», μιλώντας από το Βελιγράδι.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης παρασημοφορήθηκε σήμερα (16/09) από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των δεσμών ανάμεσα σε Σερβία – Ουγγαρία.

Ο κ. Ορμπάν τόνισε ότι «η κυβέρνησή μας έχει –διαμετρικά– αντίθετες απόψεις από την πολιτική που ασκεί η Ένωση έναντι της Ρωσίας. Αποτελεί εύκολη συνθήκη να σχεδιάζεται η πολιτική των κυρώσεων από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ωστόσο, εμείς βρισκόμαστε κοντά στη χώρα όπου έχουν επιβληθεί κυρώσεις, τη Ρωσία. Όποιος είναι πιο κοντά, υποφέρει περισσότερο. Δε θα πρέπει, λοιπόν, να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η θέση της Ουγγαρίας απέχει πολύ από εκείνη των Βρυξελλών».

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυριζόμενος ότι «πλήττουν περισσότερο την Ευρώπη, παρά τη Ρωσία». Προσθέτως, σχολίασε και τη χθεσινή (15/09) εισήγηση «κόλαφος» της Ευρωβουλής για την Ουγγαρία, που αναφέρει ότι «δεν αποτελεί πραγματική Δημοκρατία».

Ο κ. Ορμπάν χαρακτήρισε το ψήφισμα ως «βαρετό ανέκδοτο», τονίζοντας ότι «δεν το λαμβάνω σοβαρά. Ανήκει στη… σφαίρα των ανεκδότων. Δε γελάμε, διότι το αστείο κατάντησε να είναι βαρετό. Το κάνουν για δεύτερη ή τρίτη φορά και πλέον, δεν τούς υπολογίζουμε», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: