Ο κ. Μισέλ χαρακτήρισε ως «έγκλημα πολέμου» το «σφυροκόπημα» της Ρωσίας κατά αμάχων, τονίζοντας ότι «το ρωσικό καθεστώς θα λογοδοτήσει».

«Οι φρικτές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων ανά την ουκρανική επικράτεια επιδεικνύουν την απόγνωση του Κρεμλίνου. Αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να κρατήσουμε υπόλογο το ρωσικό καθεστώς. Θα το αντιμετωπίσουμε με τους εταίρους μας, στη G7», ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση του Σαρλ Μισέλ:

Εμανουέλ Μακρόν: «Βλέπουμε μία εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για «εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου στην Ουκρανία», έπειτα από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις κατά ουκρανικών εδαφών.

«Αυτά τα εσκεμμένα πλήγματα της Ρωσίας κατά του συνόλου της ουκρανικής επικράτειας και των αμάχων, αποτελεί εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου», υπογράμμισε ο κ. Μακρόν, συμπληρώνοντας ότι θα συγκαλέσει αμέσως τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς του συμβούλους, με σκοπό την εξέταση της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμη: