Οι πολωνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς και καταρτίζουν έναν κατάλογο απογραφής, σύμφωνα με σημερινή (10/10) ενημέρωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι η Πολωνία, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι η συμμετοχή στη Συμμαχία εγγυάται την ασφάλειά τους από ενδεχόμενη ρωσική επίθεση, τα γεγονότα στη γειτονική Ουκρανία έχουν φέρει στο επίκεντρο την ανάγκη προετοιμασίας της χώρας, για την πιθανότητα μίας πυραυλικής επίθεσης.

«Διατηρούμε 62.000 τέτοιες εγκαταστάσεις, σε όλη τη χώρα», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μάτσεϊ Βοβσίκ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.

«Οι πυροσβέστες ελέγχουν την κατάσταση αυτών των εγκαταστάσεων, αν είναι εξοπλισμένες και κατάλληλες για χρήση. Αν όχι, θα λάβουμε μέτρα για την προσαρμογή τους.

Η Πολωνία δεν απειλείται, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Πρόκειται για δραστηριότητες ρουτίνας. Αυτή η ενέργεια σχεδιάσθηκε πριν από καιρό», προσέθεσε. Η διαδικασία ελέγχου στα καταφύγια θα διαρκέσει δύο μήνες.

Αλεξάντρ Λουκασένκο: «Λιθουανία, Πολωνία και Ουκρανία ετοιμάζουν επιθέσεις στη Λευκορωσία»

Διαβάστε ακόμη: