Σήμερα (10/10), ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κατηγόρησε την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις και μία «στρατιωτική εξέγερση» εναντίον της Λευκορωσίας, μερικές ώρες αφού ανακοίνωσε την ανάπτυξη μίας «περιφερειακής» στρατιωτικής δύναμης κρούσης από κοινού, με τη Μόσχα.

«Η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων ριζοσπαστών, ώστε να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή», τόνισε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με στρατιωτικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να «επιδεινώσουν την κατάσταση».

Κοινή στρατιωτική μονάδα Ρωσίας – Λευκορωσίας

Η συνεργασία Ρωσίας – Λευκορωσίας βρίσκεται σε ισχύ από την έναρξη της εισβολής, με τη Μόσχα να χρησιμοποιεί λευκορωσικές βάσεις για την αποστολή στρατού και εξοπλισμού στη βόρεια Ουκρανία.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα η εμπλοκή του στρατού του Μινσκ, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Αλεξάντρ Λουκασένκο: «Δεν θα υπάρξει επιστράτευση στη Λευκορωσία»

Η ανακοίνωση του Αλεξάντρ Λουκασένκο ακολουθεί το «σφυροκόπημα» των ρωσικών δυνάμεων σε πολλές ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, που εισήλθε στο «στόχαστρο», έπειτα από αρκετούς μήνες.

Διαβάστε ακόμη: