Σήμερα (23/08), οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά, μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας ότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή, με σκοπό να ισοσταθμίσει την πρόσφατη πτώση των τιμών.

Η τιμή για το μπρεντ αυξήθηκε νωρίς το πρωί έως 0.93$ ή 1% στα 97.41$ ανά βαρέλι, ενώ στις 09:30 διαμορφωνόταν στα 96.89$, με άνοδο 0.4%.

Από την αρχή του Αυγούστου, η τιμή του μπρεντ έχει μειωθεί κατά 12%, εν μέσω φόβων για μία ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας και τη ζήτηση καυσίμων.

Ο ΟΠΕΚ «κόβει» την παραγωγή

«Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών είναι έτοιμος να μειώσει την παραγωγή, ώστε να διορθώσει την πτώση των τιμών του αργού», σύμφωνα με τη Σαουδική Αραβία, η οποία αποτελεί τον ηγέτη του Οργανισμού.

Ο Σαουδάραβας Υπουργός Ενέργειας, Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, τόνισε ότι «ο ΟΠΕΚ έχει τα μέσα και την ευελιξία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», μιλώντας στο Bloomberg.

Χθες (23/08), το Ιράν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι καθυστερεί τις προσπάθειες για την αναβίωση της συμφωνίας της Τεχεράνης του 2015, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Πρόβλημα στον αγωγό από το Καζακστάν

Εντωμεταξύ, η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέα διαταραχή στην προμήθεια πετρελαίου λόγω ζημιάς στον αγωγό που φέρνει αργό από το Καζακστάν μέσω της Ρωσίας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις ανησυχίες για μεγάλη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου, μετά την ανακοίνωση της Gazprom για τριήμερη διακοπή λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1, στα τέλη Αυγούστου.

Η δυσκολία στην αγορά πετρελαίου υπογραμμίζεται και από τη μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ιστορικό χαμηλό 35 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» – Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο