Οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύονται μεικτά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα ασαφή αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και προσβλέπουν σε μια δραστήρια εβδομάδα σε ότι αφορά στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7648.13 μονάδες αρνητικός κατά 0,20%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,00%, στις 16172.56 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,46%, στις 7398.61 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28828.69 μονάδες μειωμένος κατά 0,09%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9503.9 μονάδες θετικός κατά 0,71%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε μέχρι το μεσημέρι ώρα Λονδίνου, σημειώνοντας πτώση 0,2%, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Τα είδη οικιακής χρήσης οδήγησαν τις απώλειες, με πτώση 1,2%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν αύξηση 1,2%.

Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης

Τα νέα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης στην Ευρώπη.

Οι ισπανικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή άφησαν τη χώρα χωρίς σαφή πλειοψηφία για κανένα από τα δύο κύρια κόμματα, ανοίγοντας την πόρτα σε δυνητικά παρατεταμένες διαπραγματεύσεις συνασπισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και να προσφέρουν καθοδήγηση για τα τελικά στάδια των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Μεικτή η διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ασία

Μικτές ήταν οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν βασικά οικονομικά δεδομένα από όλη την περιοχή.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,29% για να ξεκινήσει την εβδομάδα αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα. Αυτό έρχεται καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η οικονομική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνεται τον Ιούλιο

Η οικονομική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε απότομα τον Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Δευτέρας.

Ο flash δείκτης παραγωγής υπηρεσιών PMI του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε στο χαμηλό εξαμήνου στο 51,3, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής έφτασε στο χαμηλό επτά μηνών στο 46,5.

Διαβάστε περισσότερα