Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ήταν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την κατάσταση της οικονομίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας.

Στις 6:21 π.μ. ET, η απόδοση του 10ετούς τίτλου του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,203%. Είχε πέσει κάτω από το όριο του 4,2% για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου την Τρίτη.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ήταν τελευταία 4 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 4,618%, αντισταθμίζοντας ορισμένες απώλειες μετά την πτώση έως και 7 μονάδες βάσης την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις πέφτουν όταν η τιμή των ομολόγων αυξάνεται και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την Τρίτη, αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας JOLTs για τον Οκτώβριο έπεσαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο και έδειξαν ψύξη στην αγορά εργασίας — καταγράφηκαν 8,73 εκατομμύρια ανοίγματα, πτώση 617.000 και πολύ κάτω από την εκτίμηση των 9,4 εκατομμυρίων Dow Jones.

Οι επενδυτές έλαβαν τα δεδομένα ως σήμα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ. Τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν την πολιτική της Fed καθώς οι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα υποδείξει ότι η λήψη των αποφάσεών τους βασίζεται σε δεδομένα.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια, τα οποία η Fed άρχισε να αυξάνει στις αρχές του 2022 για να μετριάσει την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό, εξαπλώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν και η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, υπήρξαν λίγες ενδείξεις για το πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά.

Διαβάστε ακόμη: