Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μετά τον S&P 500 που τερμάτισε μια σειρά κερδών οκτώ ημερών.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4%, μαζί με τον Nasdaq Composite. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε 141 μονάδες, ή 0,4%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του μειώθηκαν κατά περίπου 5 μονάδες βάσης.

Μια μέρα νωρίτερα, εκτινάχθηκαν πάνω από 10 μονάδες βάσης, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «δεν είναι βέβαιη» ότι έχει κάνει αρκετά στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Χθεσινή δημοπρασία αμερικανικών κρατικών ομολόγων είχε χαμηλή ζήτηση αύξησε επίσης τις αποδόσεις την Πέμπτη.

«Η ίδια η αγορά ομολόγων είναι συνήθως πολύ πιο έξυπνη από τη χρηματιστηριακή αγορά όσον αφορά την πρόβλεψη των επιτοκίων», δήλωσε ο Kevin Simpson, ιδρυτής της Capital Wealth Planning και επικεφαλής επενδύσεων στο «Closing Bell» του CNBC την Πέμπτη. Ο επενδυτής είπε ότι διαχειρίζεται τα χαρτοφυλάκια του υπό τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,8% την Πέμπτη και έσπασε το μεγαλύτερο σερί κερδών του από το 2021.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,9%, τερματίζοντας μια σειρά κερδών εννέα ημερών — επίσης τη μεγαλύτερη σερί κερδών του σε δύο χρόνια.

Ο Dow Jones των 30 μετοχών υποχώρησε σχεδόν 0,7%.

Η Trade Desk σημείωσε πτώση 18% αφού η εταιρεία ψηφιακών διαφημίσεων πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου Plug Power σημείωσε εκτοξεύτηκε κατά 37% λόγω μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη απώλεια τρίτου τριμήνου και απώλεια εσόδων.

Διαβάστε ακόμη: