Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ άλλαξε ελάχιστα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία απόφαση για το επιτόκιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την καθοδήγηση από την κεντρική τράπεζα σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παρουσίασε μικρή μεταβολή στο 4,871%.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου μια μονάδα βάσης στο 5,064%.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις ενώ μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη και προσβλέπουν στην καθοδήγηση που θα εκδοθεί παράλληλα με την απόφαση για τα επιτόκια και τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell για υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jerome Powell επανέλαβε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, λέγοντας ότι παρά την πρόοδο, ο πληθωρισμός παρέμεινε πολύ υψηλός. Ο τελευταίος δείκτης τιμών καταναλωτή, που ήταν για τον Σεπτέμβριο, ανέφερε άνοδο 3,7% σε ετήσια βάση.

Πολλοί επενδυτές ελπίζουν σε μηνύματα από τη Fed την Τετάρτη ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε στις αρχές του 2022 έχει φτάσει στο τέλος του. Διάφοροι αξιωματούχοι της Fed έχουν προτείνει ότι παράγοντες όπως οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες τείνουν να περιορίζουν τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, χαλαρώνοντας έτσι την οικονομία, τα μέσα επιτόκια μπορεί να μην χρειαστεί να πάνε καθόλου υψηλότερα.

Οι αγορές θα αναζητήσουν επίσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για υποδείξεις σχετικά με το πόσο πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τις επικείμενες πωλήσεις ομολόγων καθώς αυξάνονται οι φόβοι για το χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το σχέδιο φαινόταν να είναι σύμφωνο με αυτό που περίμεναν οι έμποροι, με το Υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει να δημοπρατήσει χρέος 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: