Οι κολόνιες αποτελούν βασικό μέρος της προσωπικής περιποίησης και του στυλ εδώ και αιώνες.

Ενώ υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για κάθε προϋπολογισμό, ορισμένες κολόνιες ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα, τα σπάνια συστατικά και την αποκλειστικότητά τους, σύμφωνα με το therichest.com.

Τώρα, η μόδα των λεπτών, καλαίσθητων αρωμάτων «δεύτερου δέρματος» δίνει τη θέση της σε μια νέα οσφρητική διάθεση – και είναι αυτή που είναι αδιαμαρτύρητα πιο δυνατή.

Πρόκειται για μια νέα αγάπη για τα αρώματα με δύναμη- αυτά που μοιάζουν να έχουν χυθεί με κουτάλα αντί να ψεκαστούν- που μπαίνουν στο δωμάτιο πολύ πριν από εσάς. Οι μπλόγκερς αρωμάτων το αποκαλούν «beast mode» αρωματοποιία.

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά αρώματα που απευθύνονται σε όσους έχουν όρεξη για χλιδή και απόλαυση:

10. Baccarat Rouge 540 Perfume – 424 δολάρια

Αυτό το άρωμα είναι μια unisex δημιουργία του οίκου Maison Francis Kurkdjian, που διαθέτει ένα μπουκάλι σχεδιασμένο από το Baccarat, προσθέτοντας στην αποκλειστικότητα και την τιμή του.

Αρχικά κυκλοφόρησε το 2014, το άρωμα απέκτησε τεράστια δημοτικότητα, οδηγώντας σε μια επανέκδοση δύο χρόνια αργότερα, η οποία είχε επίσης καλή αποδοχή. Το άρωμα δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό της 250ης επετείου του οίκου Baccarat και η πρώτη του κυκλοφορία συνέπεσε με αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Παρά τον απλό σχεδιασμό του, η χαρακτηριστική κόκκινη ετικέτα συνδέει αναμφισβήτητα το άρωμα με το Baccarat.

9. Penhaligon’s The Tragedy of Lord George – 533 δολάρια

Υπάρχουν πολλές γοητευτικές πτυχές αυτής της κολώνιας που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν την προσοχή σας. Σε αντίθεση με τις άλλες ακριβές κολόνιες σε αυτή τη λίστα, αυτή διαθέτει έναν πιο απλό σχεδιασμό.

Ο διάσημος αρωματοποιός Αλμπέρτο Μορίγιας δημιούργησε αυτό το άρωμα για τη μάρκα. Με την ονομασία «Η τραγωδία του Λόρδου Τζορτζ», αυτή η κολόνια αντιπροσωπεύει την πιο ακριβή προσφορά της Penhaligon.

Έχει σχεδιαστεί με τέχνη ώστε να ενσαρκώνει τις ιδιότητες που θα μπορούσε κανείς να συνδέσει με έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Λόρδος Τζορτζ: μια αίσθηση πίστης και ιπποτισμού, διατηρώντας όμως μια ανάλαφρη και ανεπιτήδευτη συμπεριφορά.

8. Creed Spice & Wood – 545 δολάρια

Ο διάσημος οίκος Creed διαθέτει μια αξιοσημείωτη ιστορία δημιουργίας αρωμάτων για τις βασιλικές οικογένειες της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Το «Spice & Wood» αποτίει φόρο τιμής σε μερικά από αυτά τα διαχρονικά αρώματα του παρελθόντος, αναδεικνύοντας το καινοτόμο πνεύμα της μάρκας, παραμένοντας ταυτόχρονα ριζωμένο στην ένδοξη κληρονομιά της.

Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική ιστορία αγάπης του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, τα συστατικά για αυτό το άρωμα έχουν επιμεληθεί προσεκτικά τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ανατολή.

7. Bond No. 9 New York Signature Scent – 650 δολάρια

Διαθέσιμη μέσω του Saks Fifth Avenue, αυτή η κολόνια αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

Το μπουκάλι της σε σχήμα αστεριού, διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski, προσθέτει στην αποκλειστικότητά της, καθιστώντας την περιζήτητο άρωμα. Μερικές φορές γνωστό ως «Greenwich Village», το άρωμα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη σειρά των προτάσεων του Bond No. 9.

Με συγκέντρωση 30%, εμπίπτει στην κατηγορία των καθαρών αρωμάτων, εξασφαλίζοντας ότι μόνο μια μικρή ποσότητα φτάνει για πολύ.

6. Tom Ford Neroli Portofino Forte Eau de Parfum – 860 δολάρια

Μεταξύ της συλλογής Tom Ford, το «Tom Ford Neroli Portofino» είναι η πιο πλούσια κολόνια, που εμφανίζεται αποκλειστικά σε αυτή τη λίστα.

Η τιμή αυτού του αρώματος αντικατοπτρίζει πραγματικά τη σχολαστική προσοχή που δόθηκε στο σχεδιασμό και την παραγωγή του. Ο δημιουργός του είναι ο Ροντρίγκο Φλόρες-Ρουξ, ο οποίος, πριν γίνει αρωματοποιός, ακολούθησε σπουδές στη βιολογία.

Το μπουκάλι διαθέτει ένα απλό αλλά γοητευτικό πράσινο σχέδιο, με μια εντυπωσιακή χρυσή ετικέτα να κοσμεί το μπροστινό μέρος του. Πέρα από το οπτικά ελκυστικό μπουκάλι, το ίδιο το άρωμα αφήνει μια διαρκή εντύπωση, μένοντας αξέχαστο.

5. Caron Poivre για άνδρες – 1.000 δολάρια

Το Caron Poivre, που αρχικά διατέθηκε στην αγορά για γυναίκες, εξελίχθηκε με τα χρόνια και αναγνωρίστηκε ως ανδρικό άρωμα.

Ένα κρυστάλλινο μπουκάλι με λευκόχρυσο επένδυση υποδηλώνει αμέσως την πολυτελή και ακριβή φύση του. Κάνοντας το ντεμπούτο του το 1954, αυτό το εξαίσιο άρωμα δημιουργήθηκε από τον αρωματοποιό Μισέλ Μορσέτι, όπως αναφέρεται στο Parfumo.

Διαθέτοντας ένα καυτό και πικάντικο άρωμα, μπορεί να μην ταιριάζει στις προτιμήσεις όλων.

Τα συστατικά που προέρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου περιλαμβάνουν το σπάνιο και ακριβό σανταλόξυλο, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά ξύλα παγκοσμίως.

4. Roja Parfums Musk Aoud Absolue Précieux – 1.050 δολάρια

Η σχολαστική επιλογή των συστατικών αυτής της κολώνιας από τον ίδιο τον Ροτζά Νταβ δικαιολογεί την υψηλή τιμή της.

Στην καρδιά του αρώματος βρίσκεται η πολύτιμη νότα Aoud, η οποία εξάγεται από το ξύλο Agar που προέρχεται από το δέντρο Aquilaria. Η σπανιότητα του Aoud συμβάλλει στην υψηλή του αξία, με τη διαδικασία εξαγωγής να είναι εξίσου δαπανηρή.

Για να τελειοποιήσει το άρωμα Aoud Absolue Précieux, ο Ροτζά Νταβ πέρασε τρία χρόνια στη Μέση Ανατολή, κατακτώντας την τέχνη της χρήσης του Aoud στην αρωματοποιία.

Σε πλήρη αντίθεση με τα συνήθως περίτεχνα μπουκάλια της λίστας, το μπουκάλι αυτού του αρώματος αποπνέει διακριτική κομψότητα, αντικατοπτρίζοντας τις εκλεπτυσμένες ιδιότητες του ίδιου του αρώματος.

3. Creed Aventus  – 1.055 δολάρια

Παρά την τιμή του που ξεπερνά τα 1.000 δολάρια, αυτό το άρωμα αποτελεί best seller για την Creed.

Παράγεται στη Γαλλία και αποτελεί μια κοινή δημιουργία του Ολιβιέ Κριντ, ενός Master Perfumer έκτης γενιάς, και του γιου του, Έργουιν Κριντ. Η δέσμευση του Ολιβιέ Κριντ να προμηθεύεται τα καλύτερα συστατικά τον οδηγεί σε παγκόσμια ταξίδια, εξασφαλίζοντας την εξαιρετική ποιότητα και γοητεία των αρωμάτων του.

Μια απόδειξη της τέχνης και της φήμης τους, το Aventus συνεχίζει να γοητεύει τους απαιτητικούς λάτρεις των αρωμάτων σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το μια αξιοσημείωτη επιτυχία για τον αξιόλογο οίκο Creed.

2. Clive Christian No. 1 – 2.105 δολάρια

Κατέχοντας μια περίφημη θέση στον κόσμο των κολώνιες, το Clive Christian No. 1 διεκδικεί με υπερηφάνεια τον τίτλο του ακριβότερου εμπορικά διαθέσιμου αρώματος στον κόσμο, ένα ρεκόρ που κατέχει από την αρχική του κυκλοφορία.

Το ίδιο το μπουκάλι, που φιλοτεχνήθηκε από την Baccarat, στολισμένο με λαμπερά διαμάντια ενσωματωμένα στο γυαλί. Η πλούσια χρυσή απόχρωσή του ταιριάζει αρμονικά με το χρώμα του πολύτιμου ελιξήριου.

Μέσα στη σύνθεσή του υπάρχει μια επιλογή σπάνιων και πλούσιων συστατικών, καθιστώντας το άρωμα τόσο εξωφρενικό όσο και δύσκολο στην προμήθειά του.

1. Αυτοκρατορικό άρωμα Clive Christian’s Imperial Majesty για άνδρες – 435.000 δολάρια

Η ακριβότερη κολόνια στον κόσμο, το ανδρικό άρωμα Imperial Majesty του Κλάιβ Κρίστιαν, ξεπερνά την αξία ενός μέσου αμερικανικού σπιτιού.

Μόνο δέκα εξαίσια μπουκάλια αυτού του αρώματος κατασκευάστηκαν, καθιστώντας τις πιθανότητες απόκτησης ενός σχεδόν αδύνατες, ακόμη και για τους εύπορους.

Αυτά τα σπάνια μπουκάλια προσφέρονταν αποκλειστικά στους πιστούς πελάτες του οίκου αρωμάτων. Η σπανιότητα αυτών των φιαλών μπορεί να αποδοθεί στη σχολαστική δεξιοτεχνία που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους.

Κατασκευασμένα από την αξιόλογη γαλλική εταιρεία Baccarat, τα μπουκάλια του ανδρικού αρώματος Imperial Majesty του Κλάιβ Κρίστιαν είναι φτιαγμένα από σχολαστικά γυαλισμένο κρύσταλλο, προσθέτοντας στην αποκλειστικότητά τους και συμβάλλοντας στην υπέρογκη τιμή τους.

Διαβάστε ακόμη: