Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση διά μέσω του αρμόδιου Υπ. Δικαιοσύνης προωθεί την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών, την οποία είχε θεσπίσει η ίδια η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπλύνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ τους τραπεζίτες εκείνους που αν και φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και την ένταξη της χώρας στην εποχή των μνημονίων, εντούτοις έγιναν κροίσοι σε βάρος των μετόχων, η περιουσία των οποίων εξαϋλώθηκε, έρχεται ξαφνικά να αφήσει εκτός της ρύθμισης του δικαίου, ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ!

Η παύση επομένως μιας επιλεκτικής μεταχείρισης σε βάρος των επενδυτών και των φορολογουμένων πολιτών δεν είναι οριζόντια καθώς εξαιρούνται αυτής τα κρίσιμα πρόσωπα που καλούνται να διαθέσουν σε τυχόν ενδιαφερόμενους την περιουσία του Δημοσίου!

Το ακαταδίωκτο για τα στελέχη του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνει χώρα με αφορμή το placement του 10% (από κοινού ελληνικό δημόσιο και οικογένεια Λάτση) των Ελληνικών Πετρελαίων όπου το ήμισυ του ποσοστού που διατίθεται ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάθεση των μετοχών των ΕΛΠΕ μέσω του placement σε ξένους κυρίως επενδυτές θα γίνει με discount της τάξης του 10%-12% με την τιμή διάθεσης να προσδιορίζεται στα 7 ευρώ, μολονότι διεθνείς οίκοι έχουν αξιολογήσει την τιμή της μετοχής των ΕΛΠΕ πάνω από τα 9 ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα, δεδομένου ότι η εν λόγω αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, πχ της Τρ. Πειραιώς ή η δεύτερη φάση της Εθνικής αργότερα, θα πραγματοποιηθούν σε τιμές δελεαστικές για τους ενδιαφερόμενους, με discount σε σχέση με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθεί το ακαταδίωκτο για τα εν λόγω στελέχη του Δημοσίου, που καλούνται να αποκρατικοποιήσουν πλήθος συμμετοχών, είτε εισηγμένων στο ΧΑ, είτε όχι!

Προκειμένου να προστατευθούν για πράξεις ή παραλείψεις!

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, η πράξη διάκρισης για μια ακόμη φορά, θίγει το κράτος δικαίου και δημιουργεί υπόνοιες για εκ των προτέρων συγκάλυψη μελλοντικών πράξεων που θα βρεθούν στο κάδρο των εξελίξεων…

Διαβάστε ακόμη: