Είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτουμε μικρές λεπτομέρειες για την ζωή ιστορικών προσωπικοτήτων που έχουν φύγει από την ζωή, όπως τι κουβαλούσαν στις τσέπες τους, τι βιβλία διάβαζαν, ποια ήταν τα χόμπι τους, ποια ήταν η καθημερινή τους ρουτίνα και γενικά πράγματα που μας δίνουν μια μικρή εικόνα για το τι είδους άνθρωποι ήταν.

Ενώ γνωρίζουμε ήδη πολλά πράγματα για πολλούς σπουδαίους άντρες, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, αυτό που δεν γνωρίζαμε και ανακαλύψαμε πρόσφατα γι’αυτούς, είναι το πως μύριζαν

Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς το άρωμα που επιλέγει ένας άντρας, ως εκ τούτου, γίνεται μέρος της αθάνατης ταυτότητας του. Αν λοιπόν είστε περίεργοι να μάθετε πως θα μύριζε ο Τζον Κένεντι και άλλοι πέντε διάσημοι άντρες αν στεκόσασταν δίπλα τους, η παρακάτω λίστα με αρώματα θα σας λύσει την απορία.

 

Τζορτζ Ουάσινγκτον – Caswell-Massey Number Six

Η Caswell-Massey ιδρύθηκε το 1752 και ήταν η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε είδη περιποίησης και αρώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν γνωστό ότι φορούσε το άρωμα τους με τον αριθμό 6. Του άρεσε τόσο πολύ μάλιστα, που το έκανε δώρο σε φίλους του.

Γεώργιος Γ΄ – Creed Royal English Leather

O Βασιλιάς Γεώργιος Γ΄φορούσε το Creed Royal English Leather, σύμφωνα με τον ίδιο τον οίκο, ο οποίος αν και έχει έδρα το Παρίσι, ιδρύθηκε το 1760 στην Αγγλία και εξακολουθεί να διευθύνεται από την οικογένεια Creed. Σύμφωνα με αναφορές, το Royal English Leather ήταν το πρώτο άρωμα που δημιούργησε ο ιδρυτής James Henry Creed και το έφτιαξε αποκλειστικά για τον Βασιλιά Γεώργιο.

Η κολώνια σχεδιάστηκε για να εφαρμόζεται στα γάντια του Βασιλιά, ώστε κάθε φορά που θα έφερνε τα χέρια του στο πηγούνι να εισπνέει το πλούσιο άρωμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Creed είναι ο οίκος που προτιμάται από τα μέλη των βασιλικών οικογενειών και τις διασημότητες, ενώ δημιουργεί αρώματα που όλοι στην αγορά προσπαθούν να “μιμηθούν” και να αντιγράψουν.

Ναπολέων Βοναπάρτης – Jean Marie Farina Eau de Cologne

Ο Γάλλος στρατηγός και Αυτοκράτορας της Γαλλίας έχτισε την αυτοκρατορία του φορώντας την Jean Marie Farina Eau de Cologne, η οποία δημιουργήθηκε το 1693. Πρόκειται για ένα τονωτικό και αναζωογονητικό Eau de Cologne με κορυφαίες νότες εσπεριδοειδών και δεντρολιβάνου, το οποίο συμπληρώνεται από μεσαίες νότες κέδρου, βετιβέρ και musk.

Ουίνστον Τσόρτσιλ – Creed Tabarome

Το Creed Tabarome είναι ένα άρωμα που δημιουργήθηκε αρχικά για τον σπουδαίο Βρετανό πολιτικό, ο οποίος ήταν γνωστό ότι λάτρευε τα πούρα και το μπράντι. Σύμφωνα με τον οίκο, είναι ένα άρωμα για άντρες που φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες, Οι νότες κορυφής είναι το μανταρίνι και το περγαμόντο, η μεσαία νότα είναι το τζίντζερ και οι νότες βάσης είναι ο καπνός, το σανδαλόξυλο, το δέρμα και το πατσουλί.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ – America One 31 by Krigler

Το America One 31 από την Krigler ήταν το άρωμα επιλογής του κορυφαίου Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ο οποίος ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με την Krigler είναι ένα πλούσιο άρωμα και το πρώτο που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη. Η κορυφαία νότα είναι το μανταρίνι, η οποία αναμειγνύεται με βετιβέρ και κέδρο, ενώ οι νότες βάσης είναι ο κέδρος, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι.

Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η τιμή του ωστόσο είναι αρκεά τσιμπημένη, καθώς τα 100ml θα σας κοστίσουν 410 ευρώ.

Τζον Κένεντι – Caswell-Massey Jockey Club

Κατασκευασμένο από την αγαπημένη αμερικανική εταιρεία αρωμάτων των προέδρων των ΗΠΑ, το Jockey Club είναι ένα κομψό και σαγηνευτικό άρωμα που ενσαρκώνει το αδάμαστο πνεύμα της αμερικανικής κληρονομιάς. Περιέχει νότες από κίτρο, περγαμόντο, πράσινες νότες, νούφαρο, κεχριμπάρι, πατσουλί, musk και ξυλώδη νότες. Τέλειο για όλες τις περιπτώσεις.