Το να φορέσει κανείς ένα άρωμα είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα του κόσμου, καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να το ψεκάσει μια, δύο ή ακόμα και τρεις φορές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Σίγουρα είναι μια από τις πιο γρήγορες διαδικασίες καλλωπισμού, ωστόσο υπάρχουν μερικοί κανόνες που όλοι πρέπει να ακολουθούν.

Η μυρωδιά μας, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, είναι κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους και κάνει τους ανθρώπους να μας θυμούνται, οπότε η σωστή εφαρμογή ενός αρώματος είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε.

Tα σημεία

Καταρχήν, ένα άρωμα πρέπει να εφαρμόζεται στα σημεία που υπάρχει επιφανειακή κυκλοφορία του αίματος, δηλαδή στους καρπούς, στο εσωτερικό των αγκώνων και στον λαιμό. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε ένα άρωμα πίσω από τα αυτιά σας, καθώς οι αδένες που παράγουν σμήγμα πίσω από τα αυτιά σας θα επηρεάσουν την μυρωδιά του.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι να μην φορέσετε το άρωμα σας λίγο πριν φύγετε από το σπίτι, αλλά αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο, γιατί oι πόροι του δέρματος είναι διεσταλμένοι, το δέρμα καθαρό και στεγνό, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο.

Τριβή

Αν θέλετε να εντείνετε ακόμα περισσότερο την μυρωδιά του αρώματος σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λοσιόν με το ίδιο άρωμα πάνω στο δέρμα σας (μετά την εφαρμογή του αρώματος), η οποία στην ουσία θα “φυλακίσει” το άρωμα σας πάνω στο δέρμα σας και θα το κάνει να διαρκέσει περισσότερο.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην τρίβετε το άρωμα αφού το βάλετε στους καρπούς ή σε άλλα σημεία. Η κίνηση αυτή διασπά τις αρωματικές του νότες και η μυρωδιά χάνεται πιο γρήγορα.