Τα συνδικάτα των βρετανικών σιδηροδρομικών γραμμών επιμένουν στη «σκληρή γραμμή», ανακοινώνοντας νέο πακέτο κινητοποιήσεων ακόμη και μέσα στην εορταστική περίοδο, «διαταράσσοντας» την εμπορική και επιβατική κίνηση.

Η Network Rail, διαχειρίστρια του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Μεγάλης Βρετανίας, προσέφερε αυξήσεις ύψους 4% για το 2022 και το 2023, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κι άλλες 2.000 εθελοντικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Τα συνδικάτα έκριναν χαμηλή την προσφορά, δεδομένης της «εκτίναξης» του πληθωρισμού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και θέλουν ανάκληση και των απολύσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Προσθέτως, κατακρίνουν και τη στάση της κυβέρνησης.

Κατόπιν αυτού, το συνδικάτο του RMT, το μεγαλύτερο του μεταφορικού κλάδου στη χώρα, ανακοίνωσε νέο πακέτο 48άωρων απεργιών. Συγκεκριμένα, κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα τα διήμερα 13/12 – 14/12, 16/12 – 17/12, αλλά και 03/01 – 04/01 και 06/01 –07/01.

Οι κινητοποιήσεις, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού, αναμένεται να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, όσο και τη μεταφορά εμπορευμάτων, την κρίσιμη εορταστική περίοδο, δημιουργώντας ένα ακόμη ζήτημα για το λιανεμπόριο.

Διαβάστε ακόμη: