Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ολλανδίας «κατεβαίνουν» σήμερα (26/08) σε απεργία στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, για να αντεπεξέλθουν στον «καλπάζοντα» πληθωρισμό.

Η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων, NS, ανακοίνωσε ότι η κινητοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση προβλημάτων και σε άλλες περιοχές της Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικτύου προς το Βέλγιο.

«Χρησιμοποιείστε άλλο μεταφορικό μέσο ή αναβάλετε το ταξίδι σας. Δεν μπορούν να διατεθούν –σε αντικατάσταση (των τρένων)– λεωφορεία», ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση.

Η 24άωρη απεργία αποτελεί τη δεύτερη που πραγματοποιείται σε διάστημα τριών ημερών, έπειτα από μία στο βόρειο τμήμα της χώρας, προχθές (24/08).

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την αναστολή των συνομιλιών με τη διοίκηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατά τις οποίες είχαν ζητήσει υψηλότερους μισθούς.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ολλανδία αναμένεται να αυξηθούν κατά 9.9% το 2022 και 4.3%, το ερχόμενο έτος.

Τα συνδικάταFNV, VVMC και CNV– προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις 24άωρες απεργίες. Τη Δευτέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας· την Τρίτη, στο κεντρικό και την Τετάρτη, στο νοτιοανατολικό.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγεί γιατί διάλεξε τον Αλέξη Κούγια για δικηγόρο της

Αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή της κόρης του Βλαντίμιρ Πούτιν

Άσλεϊ Γκράχαμ: Γυμνή στο Ίνσταγκραμ