Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγεί την απόφασή της να αλλάξει δικηγόρο και δηλώνει ότι  είναι λόγω της οικογένειάς της.

Η ανακοίνωση:

«Λόγω του ότι η κα Πισπιρίγκου είναι προσωρινά κρατούμενη και δεν διαθέτει μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακάλεσε να δημοσιοποιήσουμε μέσω του site του γραφείου μας την εξής δήλωσή της για τον συνάδελφο κο Όθωνα Παπαδόπουλο.

Η δήλωση της είναι η εξής:

Αγαπητέ Όθωνα, δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου το πόσο πολύ με στήριξες από την πρώτη στιγμή της δικαστικής τραγωδίας, την οποία αντιμετωπίζω και πόσο υπεράνθρωπα αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Είσαι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας ικανότατος και έντιμος δικηγόρος.

Η απόφαση για την επιλογή του συναδέλφου σου κου Κούγια για να με υπερασπιστεί ήταν κυρίως της οικογενείας μου, η οποία και με στηρίζει οικονομικά και στην οποία κι εγώ συμφώνησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο μου συμπαραστάθηκες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και πόσο αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Θα σου είμαι ευγνώμων για όλη μου τη ζωή».

«Υπήρχε διαφωνία στον τρόπο διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών», λέει ο πρώην δικηγόρος της

Νωρίτερα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκαλύπτοντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σας ανακοινώνω την λύση της συνεργασίας μου με την μέχρι πρότινος εντολέα μου κ. Σωτηρία Πισπιρίγκου. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η διαφωνία μας αναφορικά με την υιοθετούμενη υπερασπιστική γραμμή και αναφορικά με το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών. Το δικηγορικό μου γραφείο δεν εγκαταλείπει ποτέ τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων και σέβεται απόλυτα τους εντολείς του. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η λύση της μεταξύ μας συνεργασίας επήλθε μετά από κοινή συμφωνία μας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που η κατηγορούμενη μητέρα μου έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, εργαστήκαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, με κύριο γνώμονα την σωστή απονομή της δικαιοσύνης. Ο νομικός μου πολιτισμός μου επιβάλλει ότι το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να γίνεται σεβαστό και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το αρμόδιο Δικαστήριο».