search

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ συναινεί στη δημοσιοποίηση των οικονομικών του στοιχείων

Πρόκειται για τον πρώτο Βρετανό Πρωθυπουργό, από την εποχή του Ντέιβιντ Κάμερον, που αποδέχεται να γνωστοποιήσει τα προσωπικά οικονομικά του στοιχεία.

Ρίσι Σουνάκ.

Ο νέος Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας συναίνεσε στη δημοσιοποίηση των φορολογικών του στοιχείων, θέλοντας στείλει ένα μήνυμα διαφάνειας για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησής του. Η Λιζ Τρας, ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι είχαν αρνηθεί να αποδεχθούν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους στοιχείων.

Βεβαίως, ουδείς έχει αμφιβολία για το πόσο πλούσιος είναι ο κ. Σουνάκ, χάρη κυρίως στην τεράστια περιουσία της συζύγου του, Ακσάτα Μούρτι, κόρης του Ινδού δισεκατομμυριούχου στον τεχνολογικό κλάδο, Ναραγιάνα Μούρτι.

Το ζεύγος Σουνάκ μετρά περιουσία που φθάνει τις 730 εκατ. λίρες, οπότε πιθανότατα είναι πλουσιότεροι και από τον ίδιο τον Βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολο, σύμφωνα με δημοσίευμα των κυριακάτικων Times. Μάλιστα, η Ακσάτα Μούρτι έχει εμπλακεί και σε φορολογικό σκάνδαλο που αφορούσε απόκρυψη στοιχείων.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ επιθυμεί να «βάλει» τέλος στη σεναριολογία, αναφέροντας πως θα αποκαλύψει τα οικονομικά του στοιχεία.

Τα στοιχεία θα γίνουν διαθέσιμα στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει τη χρονική στιγμή που θα δημοσιοποιηθούν, σίγουρα πάντως μέσα στην πρώτη χρονιά της θητείας του.

Διαβάστε ακόμη: