search

ΚΟΣΜΟΣ

Σούνακ εναντίον Λαβρόφ: Φύγετε από την Ουκρανία, τερματίστε τον βάρβαρο πόλεμο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ρωσία

Σούνακ εναντίον Λαβρόφ: Φύγετε από την Ουκρανία, τερματίστε τον βάρβαρο πόλεμο

Αντιμέτωπος με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βρέθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ρωσία, λέγοντάς στον Λαβρόφ να “φύγει από την Ουκρανία και να τερματίσει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο”.

Στην πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο σύγκρουση μεταξύ ενός Βρετανού πρωθυπουργού και ενός ανώτερου στελέχους του Κρεμλίνου από την έναρξη του πολέμου, ο Σούνακ δήλωσε ότι το “καθεστώς Πούτιν” έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε παρία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε χώρα να εισβάλλει στους γείτονές της, να σκοτώνει αμάχους και να απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία για “όσο χρειαστεί”.

Στην αντεπίθεση ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη Δύση ότι ευθύνεται για τη διεξαγωγή “υβριδικού πολέμου” στην Ουκρανία και ότι οι “παράλογες απαιτήσεις” του Κιέβου ευθύνονται για την “παράταση του πολέμου.

Ο βετεράνος διπλωμάτης, ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη αντί του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ήταν “πολύ απασχολημένος” για να εμφανιστεί, ισχυρίστηκες ότι η Ρωσία προσπαθεί να λύσει τις ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας στον κόσμο – ενώ στην πραγματικότητα η Μόσχα κατηγορείται ότι τις προκαλεί.

Ενώ ο κ. Σουνάκ κράτησε σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, κατηγορήθηκε ότι ήταν μαλθακός απέναντι τόσο στην Κίνα όσο και στη Σαουδική Αραβία. Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι το Πεκίνο θα χαρακτηριστεί “απειλή” για το Ηνωμένο Βασίλειο και απέτυχε να θέσει το θέμα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

 

Διαβάστε ακόμη: