search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Human Rights 360: Στον εισαγγελέα η ΜΚΟ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα βρίσκεται πλέον ο φάκελος της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς και άλλων οργανώσεων που έχουν αντικείμενο το μεταναστευτικό

metanastes prosfiges (3)

Στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται πλέον ο φάκελος της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς και άλλων οργανώσεων που έχουν αντικείμενο το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η συγκεκριμένη ΜΚΟ αφορά ένα από τα τμήματα ενός ογκώδους πορίσματος που περιγράφει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με ενασχόληση με τους μετανάστες. Στην έκθεση παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι το δίκτυο των ΜΚΟ είχε στόχο την αφαίμαξη κονδυλίων από χώρες που στηρίζουν τη δράση τους, ενώ τα κεφάλαια τα οικειοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το πόρισμα, κατά το ίδιο δημοσίευμα, κατατέθηκε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (Αρχή για το Ξέπλυμα), η οποία ζητά να ερευνηθεί ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360 για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ), με βασικό αδίκημα την απιστία.

Έχουν ήδη δεσμευτεί οι λογαριασμοί του ιδίου, σύμφωνα με το dikastiko.gr, καθώς και άλλων προσώπων. Κατά την ίδια πηγή, στήθηκε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στις οποίες ο επικεφαλής της Human Rights 360 διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς την δίκη του ΜΚΟ. Ο ίδιος φέρεται επιπλέον ότι είχε συνάψει σχέση εργασίας με τις εν λόγω ΜΚΟ και εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από τη Human Rights 360 στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ.

Στο «μικροσκόπιο» διαδρομές μεγάλων ποσών στη ΜΚΟ

Το «καμπανάκι» για τη Human Rights 360 είχε σημάνει, ωστόσο, νωρίτερα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Real News, τα έσοδα της οργάνωσης από δωρεές συνεχώς ανέβαιναν:

  • το 2017 ήταν 18.750 ευρώ,
  • το 2018, ανεβαίνουν στα 430.700 ευρώ,
  • το 2019 φτάνουν τα 679.722 ευρώ,
  • το 2020 τα 1.558.491 ευρώ και
  • το 2021 τα 1.048.280 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: