Οι αμερικανικές μετοχές ανέβηκαν για να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές τεχνολογίας στον απόηχο της πρόσφατης αδυναμίας.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average αναρριχήθηκε 159 μονάδες, ή 0,4%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε ράλι κατά 0,8%.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άλμα άνω του 5% αφού η Morgan Stanley αναβάθμισε τη μετοχή και προέβλεψε ένα σημαντικό ράλι μπροστά λόγω των ανακαλύψεων με το αυτόνομο λογισμικό της.

Οι μετοχές της Qualcomm αυξήθηκαν περισσότερο από 4% αφού η εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύει την Apple με μόντεμ 5G για smartphone έως το 2026.

Το ανοδικό αίσθημα τη Δευτέρα βοήθησε μια έκθεση της Wall Street Journal την Κυριακή που έλεγε ότι υπήρχε συναίνεση για να μην αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Η έκθεση ανέφερε επίσης μια αλλαγή πολιτικής στην οποία τα μέλη βλέπουν λιγότερο επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουν σε άλλη μια αύξηση επιτοκίων αργότερα φέτος, καθώς τα δεδομένα για τον πληθωρισμό βελτιώνονται.

Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα, αφού μια σειρά ισχυρότερων από τα αναμενόμενα οικονομικά σημεία την περασμένη εβδομάδα ανανέωσε τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες αναγνώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και του δείκτη τιμών παραγωγού, αντίστοιχα. Οι επενδυτές ελπίζουν σε χαμηλές αναγνώσεις, αν και και οι δύο αναμένεται να εκτιναχθούν λόγω των πιέσεων στο ενεργειακό κόστος.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αναμένονται επίσης την Πέμπτη και η Έρευνα Καταναλωτικού Συναισθήματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, η οποία θα δώσει πληροφορίες για το πόσο καλά θα μπορούσαν να αντέξουν οι δαπάνες για το υπόλοιπο του έτους.

Η Apple θα πραγματοποιήσει επίσης την εκδήλωση προϊόντων της την Τρίτη, με την ονομασία “Wonderlust“, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία αναμένεται ευρέως να αποκαλύψει το iPhone 15.

Διαβάστε ακόμη: