Η Tesla φαίνεται ότι έχει σκοπό να πρωτοπορήσει και στα πρατήρια ανεφοδιασμού αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Teslarati, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων φέρεται να έχει ήδη λάβει άδεια από το Λος Άντζελες για να κατασκευάσει έναν τεράστιο σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά της πόλης. Ωστόσο, ο κόμβος δεν θα έχει μόνο αυτόν το σκοπό. Θα διαθέτει επίσης ένα ρετρό εστιατόριο αλλά και έναν κινηματογράφο drive-in.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ‘Ελον Μασκ, δημοσίευσε στο X (τότε γνωστό ως Twitter) ότι θέλει να χτίσει έναν «μεγάλο» σταθμό Supercharger με «50’s diner και τις 100 καλύτερες ταινίες να παίζουν» στη λεωφόρο Santa Monica.

Η Tesla υπέβαλε την αίτηση για το έργο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και έλαβε έγκριση και άδεια από την πόλη του Λος Άντζελες στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Teslarati. Η αρχική επιθεώρηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο, το οποίο θα βρίσκεται τώρα στο Δυτικό Χόλιγουντ, μπορεί πλέον να προχωρήσει.

Ο σταθμός, ο οποίος θα ονομάζεται Diner and Drive-In Movie Supercharger, φέρεται να διαθέτει 32 θέσεις φόρτισης αυτοκινήτων. Το πιο συναρπαστικό, ωστόσο, είναι ότι θα φιλοξενήσει επίσης ένα εστιατόριο σε ρετρό στυλ με διάφορες επιλογές φαγητού και τραπέζια στην ταράτσα, καθώς και δύο κινηματογραφικές αίθουσες που θα προβάλλουν μια επιλογή αποσπασμάτων από διάσημες ταινίες.

Αν αναρωτιέστε γιατί θα προβάλλουν αποσπάσματα αντί για πλήρεις ταινίες, είναι επειδή ένας υπερσυμπιεστής φόρτισης μπορεί να προσθέσει εμβέλεια 320 χλμ. στην μπαταρία ενός αυτοκινήτου σε μόλις 15 λεπτά. Δεν είναι σαφές πώς θα μοιάζει ο κόμβος, αλλά η παρουσίαση της εταιρείας για την Ημέρα Επενδυτών 2023 περιλάμβανε μια απόδοση ενός σταθμού Supercharger (στην εικόνα επάνω) που φαίνεται να ταιριάζει με την περιγραφή.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει γίνει σαφές ότι η Tesla είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο φόρτισης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 17.000 θέσεις φόρτισης σε σχεδόν 2.000 σταθμούς στην Αμερική, σύμφωνα με το Yahoo! Finanace. Φέτος, η εταιρεία έκλεισε συμφωνίες με πολλές ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Ford, που θα επιτρέψουν στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν 12.000 από τους φορτιστές της Tesla.

Η Tesla δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται για τη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης. Η Mercedes-Benz, η Porsche και η Rivian έχουν επίσης ανακοινώσει σχέδια για δικούς τους κόμβους. Τον περασμένο μήνα, η Porsche –το μοντέλο Taycan της οποίας ξεπέρασε σε πωλήσεις την 911 το 2021- άνοιξε έναν σταθμό φόρτισης στη γερμανική πόλη Bingen am Rhein, το οποίο περιλαμβάνει ένα πολυτελές σαλόνι αναμονής.

Διαβάστε ακόμη: