Είναι Σεπτέμβριος, και εκτός από διάφορες ενάρξεις όπως του σχολικού έτους ή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο μήνας βρίσκεται στο “επίκεντρο” και εξαιτίας της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης της Apple για το iPhone. Τον εφετινό μήνα, ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να αποκαλύψει την τελευταία του σειρά iPhone 15, καθώς και τις νέες εκδόσεις του Apple Watch και, ενδεχομένως, μια ενημερωμένη έκδοση των AirPods της εταιρείας.

Το iPhone της Apple αλλάζει σε USB C

Τα iPhone της επόμενης γενιάς που θα λανσάρει η Apple αναμένεται να διαθέτει πολλές ενημερώσεις, αλλά η πιο αξιοσημείωτη θα είναι η μετάβαση σε θύρες φόρτισης USB C τόσο στο τυπικό, όσο και στο μοντέλο Pro, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Η κίνηση έχει σκοπό να ευθυγραμμιστεί η εταιρεία με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλούν τις εταιρείες τεχνολογίας να χρησιμοποιούν καλώδια φόρτισης USB C  με στόχο την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Δυστυχώς, σημαίνει επίσης ότι αν αγοράσετε ένα νέο iPhone, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα επιπλέον καλώδια Lightning και να αγοράσετε καλώδια USB C. Το USB C πάντως είναι βασικό στο μεγαλύτερο μέρος του τεχνολογικού κλάδου. Η Apple το χρησιμοποιεί στις σειρές προϊόντων iPad Pro και Mac. Η σύνδεση επιτρέπει τα πάντα, από γρήγορη φόρτιση και μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας έως έξοδο για βίντεο όταν χρησιμοποιείται με το πρότυπο συνδεσιμότητας Thunderbolt.

Αλλά ένας νέος τύπος σύνδεσης δεν είναι το είδος της αναβάθμισης που θα κάνει τους πελάτες να βγουν έξω και να αγοράσουν το τελευταίο iPhone. Ευτυχώς, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σχεδιάσει η Apple για τα πιο πρόσφατα και καλύτερα smartphone της. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Display Supply Chain Consultants, Ross Young, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έρχονται με το Dynamic Island που βρίσκεται στην κορυφή των iPhone 14 Pro και Pro Max. Αυτή είναι μια αναβάθμιση από τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus, τα οποία εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν την ίδια εγκοπή που υπήρχε σε προηγούμενα μοντέλα iPhone. Τόσο η εγκοπή όσο και το Dynamic Island φιλοξενούν την μπροστινή κάμερα του iPhone και τα στοιχεία Face ID.

Διαβάστε ακόμη: