Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν την Τετάρτη, φέρνοντας τη Wall Street σε καλό δρόμο για να χτίσει στο σερί ανόδου τριών ημερών.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 59 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% μαζί με τον Nasdaq Composite.

Οι μετοχές της Insulet ώθησαν τον S&P 500 υψηλότερα αφού ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Χόλινγκσεντ αύξησε το προσωπικό του μερίδιο στην εταιρεία κατά 19,4%. Αλλού, Hewlett-Packard μειώθηκε κατά 10% μετά την αναφορά τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που περιλάμβαναν απώλεια εσόδων.

Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται καθώς οι έμποροι εξετάζουν τα απογοητευτικά δεδομένα μισθοδοσίας.

Η έκθεση ADP αποκάλυψε ότι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο αριθμό 371.000 του Ιουλίου. Έχασε επίσης μια εκτίμηση του Dow Jones για 200.000 θέσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη μέρα που οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία ως καλά νέα για τις μετοχές.

Την Τρίτη, οι βασικοί δείκτες αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο. Αυτό πυροδότησε την ελπίδα μεταξύ των εμπόρων ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να ελαφρύνει την πολιτική της στάση σύντομα.

Εν τω μεταξύ, η ετήσια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω την Τετάρτη στο 2,1% από την προηγούμενη πρόβλεψη 2,4%.

Σε τρονιά απωλειών για τον Αύγουστο οι δείκτες στην Wall Street

Σημειώνεται ότι παρά τα κέρδη, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν σε τροχιά απωλειών τον Αύγουστο με μόλις δύο ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν.

Ο Nasdaq Composite αναμένεται να κλείσει τον Αύγουστο κατά 2,8% χαμηλότερα, ενώ ο Dow και ο S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 2%.

Διαβάστε ακόμη: