Με εντολή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη ερευνώνται κατά προτεραιότητα από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος τέσσερις υποθέσεις:

Η πρώτη αφορά την κίνηση λογαριασμών του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σε συνδυασμό με επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσει καθώς και τη μετοχική σχέση εταιρειών του στην Ελλάδα με εξωχώρια επενδυτικά σχήματα.

Η δεύτερη υπόθεση έχει σχέση με τη συνεταιριστική τράπεζα Σερρών.

Οι υπηρεσίες της Τραπέζης της Ελλάδος διαβίβασαν στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα καυτό φάκελο με στοιχεία-φωτιά που αποκαλύπτουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της συγκεκριμένης συνεταιρικής τράπεζας.

Η τρίτη υπόθεση αφορά έναν Έλληνα επιχειρηματία που είχε αναπτύξει παλαιότερα δραστηριότητες στη Βενεζουέλα και τώρα εμφανίζεται να αγοράζει διάφορα ακίνητα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία που βρίσκονταν στη διάθεση άλλων κρατικών υπηρεσιών για τη θολή δραστηριότητα του εν λόγω επιχειρηματία.

Η τέταρτη υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για τις γνωστές αποκαλύψεις της Γραμματέως του εργολάβου Χρ. Καλογρίτσα για διακίνηση χρήματος μέσω τριγωνικών συναλλαγών από Βενεζουέλα σε Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: