Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται αυτήν την στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, προκειμένου να απολογηθεί.

Η κατηγορούμενη πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο πλευρό βρίσκονταν οι δικηγόροι της, Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε με τα ίδια ρούχα ενώ κάλυπτε και πάλι το κεφάλι της με την κουκούλα του μπουφάν της. Άγριες ήταν οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο που είχε μαζευτεί.

Αρνείται την κατηγορία η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν και η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αρνηθεί ότι δηλητηρίασε με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αναμένεται να δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα, από την ιατρική επιστήμη, επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο και ενώ η 33χρονη μητέρα βρίσκονταν μονίμως δίπλα της.

Επιπρόσθετα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα η 33χρονη, έχουν δώσει όλες τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι της αλλά και η ίδια με συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Κοινός τόπος των δηλώσεων αυτών είναι η κάθετη άρνηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας αλλά και το αίτημα της κατηγορουμένης στην ανάκριση για διενέργεια τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Απολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας - Ψάχνουν στοιχεία για Μαλένα και Ίριδα

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ένας από τους δικηγόρους της κατηγορουμένης, έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε το Σάββατο με την Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι εκείνη αρνείται την κατηγορία και παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να αποδείξει τί συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε με λέξεις κλειδιά ύποπτες φαρμακευτικές ουσίες στο διαδίκτυο, ενώ αίσθηση προκαλεί μαρτυρία γιατρού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία η 33χρονη την ώρα που οι γιατροί του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου στην Πάτρα προσπαθούσαν επί 55 λεπτά να επαναφέρουν το κοριτσάκι στη ζωή το 2020, εκείνη τους έλεγε: «Πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια. Πέθανε και είναι καλύτερα, θα αναπαυθεί».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής απολογίας της 33χρονης ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν θα την προφυλακίσουν, ένα ενδεχόμενο που όπως δηλώνει η υπεράσπισή της την τρομάζει και την καταβάλλει.

Tα σενάρια για τα κίνητρα του αποτρόπαιου εγκλήματος

Το επόμενο βήμα των ερευνών της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών, είναι να εξακριβώσουν το κίνητρο της 33χρονης. Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό καθώς αν εντοπιστεί θα διαλευκάνουν και τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών.

Τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους που διέπραξε αυτήν την ανόσια πράξη σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Το πρώτο, έχει να κάνει με την εμμονή που είχε στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη. Ενδεχομένως να ήθελε, κάνοντας κακό στα παιδιά της να τον εκδικηθεί. Όμως υπάρχει και ένα πιο εφιαλτικό σενάριο. Αυτό, συνδέεται με τις ημερομηνίες που το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και μια σύμπτωση που πρέπει να ερευνηθεί. Κάθε φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης έφευγε από το σπίτι ή απειλούσε με διαζύγιο, ένα παιδί αρρώσταινε και στη συνέχεια πέθαινε φέρνοντας και πάλι κοντά το ζευγάρι. Ίσως θεωρούσε, ότι κάθε μεγάλη δυσκολία που είχε να κάνει με το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους, δηλαδή τα παιδιά, έφερνε μια εφήμερη ανακωχή που ήλπιζε ότι θα διαρκούσε για πάντα.

Το δεύτερο σενάριο για τα κίνητρα της Πισπιρίγκου έχει να κάνει με την ακόρεστη ανάγκη που είχε να προσελκύει την προσοχή μέσα από τον οίκτο που προκαλούσε στους άλλους. Ένα τραγικό και μη αναστρέψιμο περιστατικό όπως μια αρρώστια ή ο θάνατος ενός παιδιού έστρεφε το βλέμμα όλων των ανθρώπων που ήταν γύρω της πάνω της με την ίδια ενδεχομένως να απολαμβάνει την προσοχή ως πρωταγωνίστρια των δραματικών γεγονότων που ίσως στην πορεία αποδειχθεί ότι εκείνη είχε επινοήσει και εκτελέσει με αριστοτεχνικό τρόπο.

Το τρίτο σενάριο που αφορά στο γιατί το έκανε, επικεντρώνεται στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Να οδηγήθηκε στην εγκληματική ενέργεια για να βγάλει από τη μέση το κοριτσάκι που ίσως κάτι είχε ακούσει ή είχε δει και φοβόταν μην αποκαλυφθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πιθανότητα η Τζωρτζίνα, να είδε κάτι που έχει να κάνει με τον θάνατο της αδερφής της Ίριδος και γι’ αυτό σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά ξαφνικά αρρωσταίνει και καταλήγει στο Καραμανδάνειο όπου παθαίνει την πρώτη ανακοπή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψάχνουν στοιχεία για Ίριδα και Μαλένα

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και με οδηγό την κεταμίνη, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών και ιατροδικαστές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο των άλλων δύο θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Για αυτούς, κομβικός μήνας είναι ο Απρίλιος.

Τόσο ο περσινός, όσο και αυτός του 2019. Και αυτό γιατί, πριν τρία χρόνια πέθανε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μικρή Μαλένα, αλλά κυρίως γιατί πέρυσι τέτοιες ημέρες, η υγιέστατη μέχρι τότε Τζωρτζίνα, αρχίζει να εμφανίζει σπασμούς και ανακοπή, προφανώς από την κεταμίνη που σε μικρές ποσότητες της χορηγούσε για να τη σκοτώνει σε δόσεις.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε σήμερα ότι σειρά στοιχείων οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα, επισημαίνοντας ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις των δύο άτυχων παιδών δεν βρέθηκε η φονική ουσία που έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας.

«Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα. Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega.

Πιθανή εκταφή της Τζωρτζίνας

Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και τις επικοινωνίες και τις επαφές της στα social media, η ανάκριση θα επιχειρήσει να ρίξει φως στο ερώτημα αυτό και να απαντήσει πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, και αν την προμηθεύτηκε το έπραξε μόνη της ή και άλλα πρόσωπα την βοήθησαν.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για το λόγο αυτό να υπάρξει ακόμη και εκταφή του παιδιού ώστε οι αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί, όπως λέγεται, η μητέρα του.

Όπως είχε εξηγήσει στον ΣΚΑΪ ο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

Τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς εξετάζει η Εισαγγελία Πατρών – Δόθηκε εντολή για εκταφή της

Τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα, εξετάζει η Εισαγγελία Πατρών και δόθηκε εντολή για εκταφή της από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

Πλέον, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της Αστυνομίας και πιθανόν και ιατροδικαστή.

Η 69χρονη γυναίκα, η οποία είχε παραχωρήσει το σπίτι της στο ζευγάρι, φέρεται μετά το θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας, να φοβόταν μην της κάνουν κακό. Ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

«Είμαστε δέκα άτομα στο χωριό, πρώτα της ξαδέλφια. Είναι ψέμα οτι δεν υπάρχουν συγγενείς ή κληρονόμοι. Ήταν μοναχικός άνθρωπος η Ευγενία. Ο πατέρας την ήταν αξιωματικός στην Πάτρα. Την συνάντησα μετά απο πολλά χρόνια, δεν είχαμε επαφές», λέει στο Star ο πρώτος ξάδελφος της, Κωνσταντίνος Κούτρας, κάτοικος Γιαννόπουλων Βάλτου. Ο κ. Κούτρας υποστηρίζει πως κανείς δεν γνώρισε για τον θάνατό της.

Τους άφησε να μένουν δωρεάν με αντάλλαγμα να την προσέχει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η γυναίκα ήταν καθηγήτρια, ο σύζυγός της δικηγόρος, ζούσαν στην Αθήνα, είχαν καλή οικονομική επιφάνεια και η 69χρονη αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό της, στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα για τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Δεν ήταν εύκολο το μαγείρεμα για εκείνη και έτσι έκανε συχνά παραγγελίες φαγητού. Κάτι το οποίο πιστοποιεί στην «Πελοπόννησος» και γείτονάς της, ιδιοκτήτης πιτσαρίας.

Ο Μάνος πήγαινε συχνά στο σπίτι όταν εργαζόταν ως διανομέας, προφανώς είχε κάνει συζητήσεις με τη γυναίκα κι έτσι η Κούτρα δέχθηκε να μείνει η οικογένεια στο σπίτι της δωρεάν με «αντάλλαγμα» να την προσέχει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το ζευγάρι με τα παιδιά του έμενε στο ισόγειο και στον 2ο έμενε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Κάποια στιγμή υπήρχαν διαφωνίες με τη γυναίκα και εκείνη αποφάσισε να τους ζητήσει ενοίκιο 200 ευρώ. Έκτοτε οι τσακωμοί «έδιναν και έπαιρναν», ενώ η γυναίκα φέρεται να είχε δηλώσει πως ένιωθε ανασφάλεια ενώ ο Μάνος την καθησύχαζε και συνέχιζε να έχει «οικονομική σχέση» μαζί της.

Live οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: Υπό πρωτοφανή μέτρα προστασίας η μεταφορά της στα δικαστήρια

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας που ήταν 3,5 ετών και πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και της Ίριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Τα δύο παιδιά έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Ολοκληρώθηκε η απολογία της – Μιλά για λάθος των γιατρών, την διαψεύδουν από το Παίδων

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας – Απολογητικό υπόμημα κατέθεσε η κατηγορούμενη για την δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας
Ολοκληρώθηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον της ανακρίτριας. Η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί από ιατρικό λάθος, κάτι που διαψεύστηκε ήδη από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Η δικαστική έρευνα πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τί ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021.

«Έσπασε» στην απολογία της η Πισπιρίγκου – «Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή»

Ισχυρίστηκε, δε, πως η ίδια όταν «προφήτεψε», σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, το μεγάλο επεισόδιο ήθελε να χτυπήσει καμπανάκι στους γιατρούς για να δώσουν σημασία στο παιδί της καθώς και στο παρελθόν μετά από κάποια επεισόδια στη συνέχεια είχε εκδηλώσει ένα μεγαλύτερο.

Για το μονόκλινο δωμάτιο η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως δεν απαίτησε εκείνη κάτι τέτοιο, καθώς, ούτως η άλλως, η μικρή Τζωρτζίνα θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της.

Για τις κάμερες αντέτεινε ότι ρώτησε μόνο και μόνο γιατί είχε μάθει για περιστατικό κλοπής κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

«Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή» φέρεται να υποστήριξε η κατηγορούμενη.

Τέλος προέβαλε ως υπερασπιστικό ισχυρισμό το γεγονός ότι μετά το θάνατο της κόρης της Μαλένας η οικογένεια της προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου θέλοντας να δείξει πως αν η ίδια είχε την παραμικρή εμπλοκή δεν θα ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου.

Ακόμα, οι πληροφορίες θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ρωτήθηκε και να απάντησε για όλη τη διαδρομή της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς ωστόσο να αφήσει αιχμές σε βάρος του, αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

«Βομβαρδισμός» ερωτήσεων από την ανακρίτρια

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Αφότου ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προφυλακιστεί η κατηγορούμενη, κάτι που αναμένεται να συμβεί απόψε το βράδυ.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η 33χρονη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, που σημαίνει πως για περίπου τέσσερις ώρες η ανακρίτρια την «βομβάρδιζε» με ερωτήσεις.

Το δρόμο για τη Φυλακή πήρε αργά το βράδυ η Ρούλα Πισπιρίγκου 

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη επί 4,5 ώρες περιπου (όσο περίπου διήρκησε η απολογία της) παρέμενε ψυχρή και συνηδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε “μάχη” προκειμένου να πείσει για την αθώοτητά της.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε – “κόντρα” στα στοιχεία της δικογραφίας – ήταν οτι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησησαν την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της. Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αγλαία Κυριακού”. Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Φέυγωντας απο τα δικαστήρια η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου απο εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ακόμη με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουρίου του 2022 αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.