Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»!

Ως εκ τούτου, αναπόφευκτα, και αυτός ο θάνατος αποκτάει «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον ν’ αναμένουμε μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή πριν τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας δηλαδή, τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από την ίδια ιατροδικαστική πηγή.

Η Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε την δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή, στη σορό της μικρής Ίριδας τόνισε: «Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

«Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής», είπε η κ. Τσιόλα.

 

Ανατριχίλα προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή:

Πάτρα: Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας – Σοκαριστική ανάλυση από παιδοψυχολόγο