Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.

Την ώρα που οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Ο θάνατος της Ίριδας, σε ηλικία μόλις 6 μηνών, μπαίνει πλέον στο «στόχαστρο» των Αρχών που διερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παράλληλα, έγγραφο ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που πέθανε πρώτο.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε σχεδόν μια ώρα μετά από την ώρα που «έφυγε» η Ίριδα

Η -μόλις 6 μηνών- Ίριδα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική, έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το μοιραίο βράδυ μαζί με τη μητέρα της Ίριδας, Ρούλα Πισπιρίγκου, κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα. Όπως η ίδια είπε χθες στην τηλεόραση του Star, γύρω στις 7:30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα.

Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε.

Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30». Ήταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη, πατέρα των παιδιών, να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η θεία των κοριτσιών φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το μωρό το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11:30».

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και μάλιστα τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:37 και έφτασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά!

Εκεί ήταν ήδη και ο πατέρας.

Τα ερωτήματα πολλά. Αλλά το κυριότερο ένα: Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά, όπως τόνισε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή, για ποιο λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ… σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Τελικά η Ίριδα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προφανώς είχε πεθάνει στον ύπνο του.

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Γύρω στις 7:30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου, δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10:30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ;

Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο.

Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά.

Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Η Μαλένα είχε δύο εκδορές στη μύτη και το στομάχι της ήταν άδειο

Το έγγραφο που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αφορά την ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας και αναφέρει ότι το παιδί είχε δύο εκδορές στη μύτη και ότι το στομάχι του ήταν άδειο.

Λίγες ώρες πριν η μικρή Μαλένα φύγει από τη ζωή, η μητέρα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τη μικρή να τρώει σουβλάκι.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας - Το «ερωτηματικό» την ημέρα που «έφυγε» η Ίριδα

Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας - Το «ερωτηματικό» την ημέρα που «έφυγε» η Ίριδα

«Δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια»

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Πάτρα: «Για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός, για την Ρούλα όχι», λέει κουμπάρος τους

Για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και τη σχέση του ζευγαριού μίλησε ο κουμπάρος τους, Πέτρος Σταμίρης.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της Τζωρτζίνας. Έχουν κλειστεί τώρα αυτοί στο σπίτι, ο Μάνος δουλεύει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος έζησε από κοντά την περιπέτεια υγείας της μικρής Τζωρτζίνας όταν νοσηλευόταν στην εντατική στην Πάτρα. «Στην εντατική (ήταν) ένα μήνα, ένα μήνα και… Ήμουν συνέχεια με τον Μάνο εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πατέρα της Τζωρτζίνας». «Η μητέρα, ήταν όλη την ημέρα, το βράδυ έφευγε, πήγαινε στο σπίτι», εξήγησε.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Μάνο και τη Ρούλα, ο Πέτρος Σταμίρης είπε: «Εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του Μάνου. Με τον Μάνο ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Και έτσι γνωρίστηκα και με τη Ρούλα».

Αναφερόμενος στη μητέρα των τριών κοριτσιών είπε: «Δεν έχει δείξει κάτι, τα παιδιά της τα αγάπαγε. Μια χαρά τα πρόσεχε τα πήγαινε στο σχολείο και σε ΚΔΑΠ να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Έκανε και οικογένεια, δεν έχει δείξει κάτι… Μα κι εγώ μέχρι και τώρα που διαβάζω διάφορα, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή άμα βγει ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα όλοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάνος αναφέρει σχετικά με όλες τις εικασίες που κυκλοφορούν ότι είναι ψεύτικες. «Δεν τα πιστεύει ούτε αυτός, δεν θέλει να πιστέψει ότι η ίδια η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως», είπε ενώ στην ερώτηση για τη μητέρα είπε: «Ε, τη μητέρα λένε όλοι… Αλλά κι εγώ δεν το πιστεύω ότι μπορεί να είναι η Ρούλα. Βέβαια, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, έτσι; Είναι αυτό που λένε όλοι ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο. Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση. Ότι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη».

 

Πάτρα: «Πώς είναι δυνατόν να σκοτώσω εγώ τα παιδιά μου;» ξεσπά η μητέρα