Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών με βαθιά γνώση του φακέλου της υπόθεσης του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα διαψεύδουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα για εισπνοή τοξικού αερίου που οδήγησε την Τζωρτζίνα στο θάνατο.

Ειδικότερα, η πληροφορία ήταν ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο.

Με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα να έχει συγκλονίσει τους πάντες, όλοι αναζητούν οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει σε εξιχνίαση του μυστηρίου και απαντήσεις. Ενίοτε διαστάσεις παίρνουν και λανθασμένες πληροφορίες ή παρερμηνείες των στοιχείων που συλλέγουν οι Αρχές και όσοι έχουν αναλάβει να βρουν τις πραγματικές αιτίες για το θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Νωρίτερα το απόγευμα

Νέα δεδομένα σύμφωνα με το protothema.gr και ραγδαίες εξελίξεις, προκύπτουν στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών. Οι έρευνες ενός και πλέον μήνα και εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων,οδηγούν τις αρμόδιες αρχές στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας,οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

tzwrtzina_patra_mitera_1

Τοξικό αέριο εισέπνευσε η μικρή Τζωρτζίνα

Με απλά λόγια το κοριτσάκι, εισέπνευσε αέριο το οποίο προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς και τον αιφνίδιο θάνατο της. Τα νέα δεδομένα, ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών καθώς το επόμενο στάδιο είναι να εντοπιστεί αυτός που στην ουσία δολοφόνησε το παιδάκι. Σε αυτή την περίπτωση, το αμέσως επόμενο στάδιο των ερευνών είναι οι αρχές να σχηματίσουν μια λίστα υπόπτων και μόλις αξιολογήσουν τα στοιχεία, να καταλήξουν στον δολοφόνο και τα κίνητρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από το λεγόμενο “στατιστικό παράδοξο” των τριών θανάτων στην οικογένεια της Πάτρας, υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ειδικά στην περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας.

Πάτρα: Τοξικό αέριο εισέπνευσε η μικρή Τζωρτζίνα – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο φάκελος ανετέθη στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ξεκίνησαν μια ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν σε πρώτη φάση το δολοφόνο της Τζωρτζίνας και σε δεύτερο χρόνο αν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών της Μαλένας και της Ίριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Έτσι, αφού ενημερώθηκαν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 15 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

«Είμαι πεπεισμένος πως έχει μπει ανθρώπινο χέρι» είπε ο Κατερινόπουλος

Για την υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα τρία χρόνια στην Πάτρα, μίλησε στο Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου» είπε ο κ. Κατερινόπουλος, σε ερώτηση για το αν οι πολυαναμενόμενες απαντήσεις θα προκύψουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και πως πολύ σύντομα το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα αποκαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο των τριών αδελφών. Κομβικό για τον ίδιο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι και οι τρεις θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο.

Η κατάθεση του παππού των κοριτσιών στην αστυνομία για τον θάνατο της Μαλένας

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, παππούς των τριών παιδιών που έφυγαν αιφνιδιαστικά από τη ζωή, κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας και τόνισε στους αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση, αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν. Η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα, που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια.

Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάτρα, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου στις 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε, και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”, κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», λέει ο παππούς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μιλήσει για τα τραγικό τέλος του παιδιού αλλά όπως προκύπτει και από το σημείωμα νοσηλείας, και εκείνος τονίζει ότι η νόσος που εμφάνισε δεν ήταν βαριά. «Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία, αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, μετέφεραν το παιδί στην ογκολογική μονάδα “Ελπίδα” για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019, από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν».