«Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της», λέει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις καταγγελίες που ακούστηκαν σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ.

«Την έδειραν οι αστυνομικοί», ισχυρίζονται αδελφή και μάνα της Πισπιρίγκου – Διαψεύδει η ίδια

«Την έδειραν οι αστυνομικοί, έχει φάει μπουνιές στο πρόσωπο και έχει κατάμαυρα πλευρά», ισχυρίζονται για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η μάνα και η αδερφή της με τις δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στους ισχυρισμούς της μητέρας και της αδελφής της απάντησε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσωρινά κρατούμενη στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα οι αστυνομικοί έδειξαν στην Ρούλα Πισπιρίγκου τα αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή όπου έγιναν οι καταγγελίες περί των υποτιθέμενων χτυπημάτων που «δέχτηκε» η κατηγορούμενη και η ίδια -σύμφωνα με πληροφορίες- τους είπε ότι αυτά δεν ισχύουν.

«Δεν μπορεί να σταθεί, δεν κοιμάται και δεν τρώει, τι συμπεριφορά είναι αυτή και από ποιον. Της τραβάγανε τα μαλλιά και της έλεγαν “πουτ@@@ ομολόγησε”, “δεν το έκανα” έλεγε εκείνη» πρόσθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι Απαντήσεις

Τα κινητά και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκονται στο

στόχαστρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. ούτως ώστε να βρουν απαντήσεις για την κεταμίνη, την ουσία με την οποία σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα στην Πάτρα.

Οι ειδικοί ανοίγουν και ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία για να έχουν εικόνα των κινήσεων της.

Επαφές στα social media, αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές καλλυντικών και φαρμάκων από καταστήματα του internet σε Ελλάδα και εξωτερικό ελέγχονται εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να δωθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και να χαρτογραφηθεί η διαδρομή της κεταμίνης.

Εκτιμάται ότι με κάποιο τρόπο η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε μεγάλη ποσότητα, καθώς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χορηγήθηκε εννέα φορές στη μικρή Τζωρτζίνα μέχρι τελικά να καταφέρει να της πάρει τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου.

Εκτιμούν ότι η προμήθεια έγινε ένα χρόνο πριν, τον περασμένο Απρίλιο λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας, τον χωρισμό της με τον Μάνο Δασκαλάκη και πριν αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι συσκευές της Πισπιρίγκου θα μιλήσουν καθώς η 33χρονη ήταν «μανιώδης» χρήστης του διαδικτύου και των social media και περνούσε πολλές ωρες στο internet κάνοντας αναζητήσεις, συνομιλίες και αγορές.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σκότωνε σε δόσεις» την Τζωρτζίνα - Ελέγχονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές της

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον της ανακρίτριας και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Μάνος θα στηρίξει την κατηγορία γιατί φοβάται μην μπει φυλακή αυτός κι πατέρας του

Ο Μάνος Δασκαλάκης θα υπερασπιστεί την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου «για να βρει δουλειά» και για να έχει χρήματα να της δίνει, δήλωσε η ίδια, αναφερόμενη σε συνομιλία της με τον σύζυγό της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR, από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της, ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αυτός της είπε «θα βάλουν μέσα εμένα και τον πατέρα μου».

Στην επικοινωνία τους, σύμφωνα με την ίδια, ο Μάνος Δασκαλάκης της είπε «εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω». Μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρώτησε αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αυτόν της απάντησε «κι εγώ τι να κάνω;».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλει να τη δει.

«Είχαν υποψιαστεί την Ρούλα Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο»

Στο μεταξύ, για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού».

Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κα Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.

«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες».

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η Ρούλα Πισπιρίγκου χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό».

LIVE οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σκότωνε σε δόσεις» την Τζωρτζίνα - Ελέγχονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές της

Η κυρία Μαστοράκου ανέφερε ότι οι γιατροί της έκαναν τοξικολογικό έλεγχο, αλλά βγήκε αρνητικός. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο τοξικολογικός έλεγχος μπορεί να δείξει φάρμακα και ναρκωτικά, όχι άλλες ουσίες, όπως την κεταμίνη.

«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.

Τέλος, σχετικά με το γεγονός ότι η μητέρα της χορηγούσε τα φάρμακα ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο, η κα Μαστοράκου είπε ότι σε γονείς με παιδιά Αμεα γίνεται εκπαίδευση για αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Ωστόσο, μετά από αυτήν την σοκαριστική υπόθεση της Πάτρας, «υπάρχει μεγάλη συζήτηση για να αλλάξει το πρωτόκολλο», ώστε να μην επιτρέπεται στους γονείς να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά τους μέσα στα νοσοκομεία.

Ιατροδικαστής Λέων: Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για Μαλένα και Ίριδα

Ο θάνατος από φυσικά αίτια έχει αποκλειστεί και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα- δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία που βρέθηκε η εν λόγω ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Μπαλάσκας: Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν χαμογελαστή

Για τη στιγμή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

«Όταν τη συλλάβαμε ήταν μία χαμογελαστή, χαρωπή κυρία που μιλούσε. Όταν μάλιστα της είπαμε να μας ακολουθήσει έκανε και συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά Μέσα. Όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής της είπαμε ότι συλλαμβάνεσαι γιατί υπάρχει ένταλμα ήταν σχεδόν κατατονική, σταμάτησε να μιλάει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο άγριος τσακωμός Μάνου και Ρούλας όταν της είπε «δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο για τα δύο παιδιά»

Έναν «άγριο» καβγά ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη σε γραφείο της Πάτρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα, ο καβγάς του ζευγαριού έγινε παρουσία δύο θεσμικών παραγόντων και προκάλεσε τεράστια ερωτήματα.

Όλα άρχισαν όταν ο πατέρας των τριών κοριτσιών άφησε υποννοούμενα για την εν διαστάσει συζυγό του, λέγοντας της μάλιστα ότι «για τα δύο παιδιά δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της Ρούλας Πισπιρίγκου και τελικά οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται με κάποιον τρόπο να «κρατάει» τον Μάνο, αλλά και το αντίστροφο και να κρύβουν θλιβερές και «θανατηφόρες» αλήθειες.

LIVE οι εξελίξεις - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σκότωνε σε δόσεις» την Τζωρτζίνα - Ελέγχονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές της

Οι σοβαρές κρίσεις στον γάμο του ζευγαριού σε ημερομηνίες λίγο πριν φύγουν τα τρία κορίτσια από τη ζωή, παραπέμπουν, κατά την κρίση των αστυνομικών, στο κίνητρο. της»,.

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ορίστηκε νέος συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης

Νέος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ορίστηκε από την ανακρίτρια ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Νωρίτερα είχαν αρνηθεί να αναλάβουν την υπεράσπισή της οι Απόστολος Λύτρας και Νίκος Ιωάννου.

Ο νέος συνήγορος Κωνσταντίνος Ζάρδας, πήρε διαβιβαστικό και θα πάει στη ΓΑΔΑ να δει την κατηγορούμενη. Θα προβεί σε δήλωση μετά την απολογία της Πισπιρίγκου την ερχόμενη Δευτέρα.

Φύλλο και φτερό παρουσία εισαγγελέα το σπίτι που διέμενε στην Πάτρα

Eντατικές έρευνες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, που διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου πραγματοποιούν οι αρχές, παρουσία εισαγγελέα στην Πάτρα.

Στο σπίτι βρίσκεται και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που άνοιξε το σπίτι στις αρχές. Η εντολή δόθηκε στην τοπική Αστυνομία από τον Ανακριτή προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι χώροι του σπιτιού και να μεταφερθεί στην Ασφάλεια κάθε στοιχείο που οι αστυνομικοί κρίνουν πως μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους της Τζωρτζίνας, της Ίριδας, και της Μαλένας.

eisaggeleas3_2
Η έρευνα γίνεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να φυγαδεύσει την οικογένειά της τα ξημερώματα.

Νέα μαρτυρία: Η σπιτονοικοκυρά φοβόταν την Ρούλα Πισπιρίγκου

Σοκάρει η μαρτυρία που βλέπει το φως της δημοσιότητας για την 69χρονη σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη καθώς πρόσωπο που βρισκόταν κοντά της αποκάλυψε πως η 69χρονη φοβόταν την 33χρονη Ρούλα που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Φαίνεται πως -εκτός από τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας- στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει κι ο θάνατος της 69χρονης που είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματα της στο ζευγάρι.

«Είχε κάποιο κινητικά προβλήματα στα πόδια. Για καρκίνο δεν είχε αναφέρει ποτέ η ίδια. Την έβλεπα κάθε εβδομάδα», είπε στο Live News πρόσωπο που είχε στενή σχέση με την σπιτονοικοκυρά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Όπως είπε το πρόσωπο που δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του αλλά βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει η 69χρονη γυναίκα φοβόταν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014

Ολοένα και περισσότερες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, των οποίων τα τρία κοριτσάκια πέθαναν μέσα σε λίγα χρόνια, οδηγώντας τελικά την μάνα να συλληφθεί λόγω της ποσότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οδήγησε στον θάνατό της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGΑ και η εκπομπή Live News, η άτυχη Τζωρτζίνα της οποίας ο θάνατος αποτελεί πλέον εγκληματική ενέργεια, όταν ήταν ενός έτους, τον Οκτώβριο του 2014, φέρεται κακοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού.

Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος να μην απέδωσε. Το ζευγάρι υποστήριξε ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Με δύο δικηγόρους τη Δευτέρα στην ανακρίτρια- Δεν ομολογεί

Με δύο δικηγόρους θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά πληροφορίες, εκτός του κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα, που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης μητέρας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου θα βρεθεί και ο εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρος, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει ότι δεν έχει σκοτώσει την 9χρονη κόρη της, ενώ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την κεταμίνη.

Τι πήραν οι Αρχές από το σπίτι του Μάνου και της Ρούλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες στο σπίτι επικεντρώθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα της 33χρονης μητέρας, στις επικοινωνίες της, αλλά και σε φαρμακευτικές ουσίες.

Πήραν φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν χορηγήσει οι γιατροί στα παιδιά, αλλά και στη Ρούλα Πισπιρίγκου, κινητά τηλέφωνα, κάρτες και λάπτοπ, αλλά και ένα κλουβί με ένα πουλί.Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελέα. Στο σπίτι βρισκόταν και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που άνοιξε το σπίτι στις Αρχές.

Η εντολή δόθηκε στην τοπική αστυνομία από τον ανακριτή, προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι χώροι του σπιτιού και να μεταφερθεί στην Ασφάλεια κάθε στοιχείο που οι αστυνομικοί κρίνουν πως μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους της Τζωρτζίνας, της Ίριδας, και της Μαλένας.