Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από συνθήκες, τις οποίες ερευνούν εις βάθος πλέον οι αρμόδιες Αρχές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε χθες, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Λίγο πριν τις 11:00 πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

https://www.youtube.com/watch?v=dsYDMfGUHj4&ab_channel=ProtoThema

Η κατηγορούμενη έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Η ανακρίτρια της όρισε δικηγόρο από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την υπεράσπισή της μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Πάτρα: Δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα η Ρούλα Πισπιρίγκου - Οι Αρχές αναζητούν αν είχε συνεργούς

Αρχικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Στη συνέχεια με τα πόδια μεταφέρθηκε στην ανακρίτρια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Την ίδια στιγμή, η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Καταλυτικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση έπαιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η κεταμίνη,  η τοξική ουσία που εντοπίστηκε στο παιδί ήταν σε μεγάλη ποσότητα καθώς και ότι οι γιατροί, οι οποίοι κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας, φέρονται να ανέφεραν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στην 9χρονη αυτή την ουσία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για έκδοση εντάλματος βασίστηκε στο σκεπτικό πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Και μπορεί η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, να έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με κατηγορούμενη για το χαμό της την ίδια της τη μητέρα, οι έρευνες για το θάνατο των άλλων κοριτσιών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Να σημειωθεί ότι η Μαλένα ηλικίας 3,5 ετών πέθανε τον Απρίλιο του 2019 και η μόλις έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021.

Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε και από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νύχτα στη ΓΑΔΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, για την οποία τελευταία πλήθαιναν οι καταγγελίες για την συμπεριφορά της, ενώ στην αρχή, όταν δηλαδή προσήχθη από το σπίτι της στην Πάτρα έδειχνε άνετη και δήθεν πρόθυμη να συνδράμει των ερευνών, όταν της ανακοίνωσαν πως συλλαμβάνεται αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Οι αξιωματικοί της ανακοίνωσαν ότι δεν θα απολογηθεί ούτε θα δώσει κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο πλαίσιο των ερευνών αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Έτσι, οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο για να περάσει το βράδυ παρουσία δύο αστυνομικών που επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί οπουδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη.

Είχε συνεργούς η Ρούλα Πισπιρίγκου; – Δύο άτομα στο «κάδρο» των ερευνών

Όταν στις αρχές Μαρτίου, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών πληροφορήθηκαν ότι στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας βρέθηκε κεταμίνη, οι αναλυτές ξεκίνησαν μια πολυεπίπεδη έρευνα με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη μητέρα, φόντο τους θανάτους των δυο άλλων παιδιών και πιθανούς συνεργούς για να διαλευκάνουν πλήρως το μυστήριο της Πάτρας.

Γνώριζαν πως ό,τι είχε συμβεί, έγινε μια ώρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας και έτσι επικεντρώθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων.

Έτσι, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, δεν χρειάστηκε να μεταβεί στην Πάτρα, για καταθέσεις από τους γιατρούς από τα νοσοκομεία Καραμανδανειο και Πανεπιστημιακό του Ρίου της Αχαίας ενώ μολις ενημερώθηκαν από το Παίδων ότι η κεταμίνη δεν συμπεριλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα και την τελευταία ώρα στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η υπόθεση «κλείδωσε».

Δολοφόνος είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ το μόνο που έμενε για να τεκμηριωθεί και επιστημονικά, ήταν η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή.

Χθες, ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ράικος, τεκμηρίωσε μετά απο σειρά επαληθεύσεων, ότι η κεταμίνη ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή θανατηφόρα δόση που για ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα, ο θάνατος επέρχεται σε 5 έως 20 λεπτά.

Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν πλέον απάντηση είναι αν είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιρίγκου. Στο «κάδρο» των ερευνών είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έως και 20 λεπτά

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία.

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Έρευνα για τον τρόπο που προμηθεύτηκε την κεταμίνη

Πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου κι ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα, εκτός από το αν υπήρχαν συνεργοί, είναι και το πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 33χρονη φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από φαρμακαποθήκη της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης εργάζεται σε φαρμακαποθήκη. Ωστόσο αγνωστό παραμένει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη από τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο Μάνος.

Πάτρα: Η αστυνομία απέκλεισε κάθε πρόσβαση στο σπίτι της Πισπιρίγκου

Η αστυνομία απέκλεισε από νωρίς το πρωί κάθε πρόσβαση στην οικία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ισχυρές αστυνομικές  δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο τοποθέτησαν κορδέλες στους γύρω δρόμους αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση.

Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι, απειλώντας με λιντσάρισμα ακόμα και τους στενούς συγγενείς της. Μάλιστα το συγκεντρωμένο πλήθος αποχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να μην εγκαταλείψουν το σημείο υπό το φόβο επεισοδίων.

Λίγο αφού έγινε γνωστό ότι σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, πολίτες ξεκίνησαν να μαζεύονται έξω από το σπίτι της. Το κλίμα μέχρι αργά τη νύχτα ήταν τεταμένο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο,  χτυπούσε τις πόρτες του σπιτιού, ζητώντας από όσους βρίσκονταν μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Μάλιστα, φώναζαν και κατά των αστυνομικών λέγοντάς τους: «τι τους προστατεύετε ρε». Το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να λιντσάρει τη μάνα και την αδερφή της Ρούλας ενώ στα πατζούρια του σπιτιού έγραψαν τη λέξη «Θάνατος στους παιδοκτόνους».

Όταν η μητέρα της Ρούλας έφτασε στο σημείο, το οργισμένο πλήθος άρχιζε να τους φωνάζει ενώ η Δήμητρα Πισπιρίγκου άνοιξε την πόρτα και την έβαλε μέσα για να αποφευχθεί το λιντσάρισμα.

Οργή λαού στην Πάτρα

Το εξαγριωμένο πλήθος πήγε να λιντσάρει τη μάνα και την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κάποιοι από το πλήθος έγραψαν «Θάνατος στους  παιδοκτόνους», στα παντζούρια του σπιτιού, όπως δείχνουν εικόνες από το σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν μετά από τηλεφώνημα των συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, διότι  όπως ανέφεραν δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους.

Εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να φύγουν από την οικία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της  μικρής Τζωρτζίνας, προκειμένου να πάνε στα σπίτια τους και πως αν το επιχειρήσουν υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να τους λιντσάρουν.

Στις 04:10 τα ξημερώματα έφυγαν τελικά από το σπίτι της οδού Μπιζανίου 27 στην Πάτρα οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο»

«Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο! Ο θάνατος των τριών παιδιών θα βρει δικαίωση. Γιατί δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιδιώξεις αλλά η δικαίωση των ψυχών αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα», γράφει  στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος με τις γνώσεις του και την εμπειρία του βοήθησε στην επίλυση του θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής φρόντιζε να συνοδεύει τις εκτιμήσεις του με τη σχετική βιβλιογραφία, ώστε να ενισχύει το περιεχόμενο της ανάρτησής του. Καταλάβαινε κανείς ότι και ο ίδιος συνέκλινε στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση.

Τι αποκαλύπτεται στη δικογραφία – Τα ανεξήγητα συμπτώματα στην Τζωρτζίνα ξεκίνησαν 20 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας

Συγκλονιστικά στοιχεία που συμπληρώνουν καρέ – καρέ το παζλ του θανάτου τις 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022 αποτυπώνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Κεντρικό πρόσωπο της πρωτοφανούς αυτής εγκληματικής ενέργειας είναι η 33χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πλέον διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της κόρης της και τη Δευτέρα απολογείται ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για το αδίκημα αυτό.

Σήμερα, μάλιστα η 33χρονη οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αμίλητη και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι πέρασε πρώτα την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και κατόπιν της ανακρίτριας, από την οποία και έλαβε τη προθεσμία για να προετοιμαστεί. Κόσμος που βρισκόταν στα δικαστήρια της φώναζε: «Ομολόγησε να λυτρωθείς σκύλα», «Γιατί το έκανες;», «Λιθοβολισμός μέχρι τέλους», «Ντροπή σου».

pispirigkou-tzortzina-arthro

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – η οποία είναι περίπου δύο κούτες – αποτυπώνονται αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών και πραγματικά συγκλονίζουν. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθε φορά που συνόδευε την κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό δήθεν για να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

Το παιδί, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Απρίλιο του 2021 έως και την ημέρα που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 παρουσίασε εννέα επεισόδια, τα οποία ήταν αιφνίδια και δεν υπήρχε για αυτά κάποια ιατρική εξήγηση. Όλα έλαβαν χώρα σε δημόσια νοσοκομεία – και όχι σε θαλάμους ΜΕΘ – και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε δημόσιο νοσοκομείο των Πατρών. Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Μάλιστα, τους είχε ενημερώσει ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα στο παιδί μέσω γαστροστομίας!

Τα αιφνίδια επεισόδια

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας, τα ανεξήγητα και αιφνιδιαστικά επεισόδια στο 9χρονο κοριτσάκι, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στις 8 Απριλίου του 2021, δηλαδή περίπου 20 ημέρες μετά το θάνατο του άλλου παιδιού της οικογένειας, της μόλις έξι μηνών Ίριδας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας ζητήθηκαν ιατρικοί φάκελοι από νοσηλευτικά ιδρύματα, στα οποία είχε εισαχθεί για νοσηλεία το παιδί με αιτιολογία ότι στις 8 Απριλίου του 2021 παρουσίασε στον ύπνο της «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων». Τις ημέρες που ακολούθησαν αναφέρθηκαν και άλλα διάφορα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί, συνολικά εννέα τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς.

Ωστόσο, τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Μάλιστα, στις 21 Ιανουαρίου του 2022 το μικρό κορίτσι εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για 12 ώρες. Στη συνέχεια επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Ωστόσο, έπειτα από 24 ώρες εκδηλώθηκαν στο παιδί άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα οποία υποχώρησαν. Τα παιδί εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ, όπου και έμεινε για 36 ώρες. Ακολούθως το κοριτσάκι μεταφέρθηκε πίσω στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πατρών και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο, με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Η μικρή εκ νέου εισήχθη στη ΜΕΘ και έμενε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα. Στις 26 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε η διακομιδή του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκειμένου να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια που παρουσίαζε.

Κατά το πρώτο 24ωρο της νοσηλείας της στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο. Ωστόσο, το δεύτερο 24ωρο η εικόνα αλλάζει ξανά. Το κοριτσάκι παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3 1/5 λεπτών, ένα επεισόδιο που οι γιατροί το αντιμετώπισαν. Όμως, από τις 28 Ιανουαρίου ως τις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη δικογραφία, η 9χρονη εμφανίζει συνεχώς μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια. Εν τέλει, στις 29 του Ιανουαρίου του 2022 η 9χρονη παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην ΜΕΘ. Διασωληνώθηκε αλλά λίγο αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της – «Αφήστε μας ήσυχες» είπαν στους δημοσιογράφους

Η Ελένη και η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφτασαν περί τις 17:15 στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να επισκεφτούν την 33χρονη Ρούλα, που κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η μητέρα και η αδερφή, αντίστοιχα, της Ρούλας Πισπιρίγκου, την επισκέπτονται, προκειμένου να την δουν, να μιλήσουν μαζί της και να της δώσουν ρούχα για το διάστημα που θα παραμείνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μέχρι τη Δευτέρα που θα απολογηθεί.

aderf-mana-pispirigkoy__1_

Οι δύο γυναίκες έφθασαν με ένα μαύρο Citroen, το οποίο έκανε ολιγόλεπτη στάση ακριβώς έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Κρατούσαν ένα σακ βουαγιάζ με ρούχα και ένα κιβώτιο με νερά. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι φορούσαν κουκούλες και δεν ήθελαν να δείξουν τα χαρακτηριστικά τους ενώ, έπειτα από πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι τις ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα, είπαν «αφήστε μας ήσυχες».

«Κάνε μας τη χάρη» είπε ακόμη η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε δημοσιογράφο που προσπάθησε να την προσεγγίσει.

Δεύτερος δικηγόρος αρνείται να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δεν αναλαμβάνει τελικά ο Νίκος Ιωάννου την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος: «Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συνάδελφου κ.κ Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορούμενη από τους οικείους της. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση».

IOANNOY-00