Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, σκέφτεται το ενδεχόμενο να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, το εν λόγω θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνομιλία της 33χρονης με τον συνήγορο υπεράσπισης, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα η 33χρονη.

Η 33χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα αποδίδονται σε βάρος της. Όταν της ετέθη λοιπόν η πρόταση εκείνη αμέσως αποδέχτηκε το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους για να υποστηρίξει τα λεγόμενά της, αναφέρει ο Alpha.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται, για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης. Ο Όθωνας Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα. Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθεί.

«Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να αποκαλύψει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Προβάλει κάποιες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε στο σύντομο χρόνο που έχουμε μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να απολογηθούμε. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Έχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση. Ερευνούμε κάποια πράγματα και κάποιες ενστάσεις και απορίες που διατύπωσε και η ίδια», δήλωσε στον Alpha ο δικηγόρος.

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει κάτι σε αυτό το στάδιο, πριν επιβεβαιωθεί.

«Είναι κάποιες σκέψεις της υπό έρευνα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», πρόσθεσε.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν ρώτησε την 33χρονη για την κεταμίνη, που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης κόρης της, ο δικηγόρος είπε:

«Της έθεσα την ερώτηση. Δεν την γνωρίζει. Υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, γιατί υπάρχουν ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό, μετά το επεισόδιο που είχε το μικρό κοριτσάκι οι οποίες σχετίζονται ενδεχομένως με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση».

Στην επισήμανση ότι η κεταμίνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Αυτούσια όχι, ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε».

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε για τις κρίσεις που είχε πάθει το 9χρονο κοριτσάκι. «Υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα κοντά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση μελετώντας τα έγγραφα», απάντησε.

Σχετικά με το αν ρώτησε στο νοσοκομείο Παίδων αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο, όπως προκύπτει από καταθέσεις, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Ήταν μία κοινωνική συζήτηση που έγινε στο όρθιο και αφορούσε άλλο ζήτημα. Την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γίνονταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο. Μία συζήτηση που έγινε στο όρθιο, στα πλαίσια μιας κοινωνικής επαφής, χρησιμοποιήθηκε σε κατάθεση σε βάρος της. Η ίδια λέει ότι ρωτούσε αν μπορεί να βρεθεί κάποιος κλέφτης».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει στη δικογραφία αναφορά πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει πως μπορεί να χορηγεί η ίδια τα φάρμακα στην κόρη της. «Αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει στη δικογραφία. Δεν υπάρχει μαρτυρική κατάθεση που να λέει ότι συστήθηκε η ίδια ως νοσηλεύτρια», ανέφερε σχετικά.

Σε άλλες δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο Όθωνας Παπαδόπουλος ερωτήθηκε αν υπάρχουν άλλα εμπλεκόμενα άτομα.

«Αυτή είναι η μια πιθανότητα που δίνει, η άλλη είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί, είτε κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού, είτε και μετά το επίδικο συμβάν, στο θέμα των αναλύσεων που ακολούθησαν και κυρίως στην τοξικολογική εξέταση των δειγμάτων. Δεν θα πω ότι αμφισβητεί το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να είναι κάτι μπροστά μας που δεν το έχουμε δει ακόμη», δήλωσε ο δικηγόρος.