search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί, ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;»

«Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;» λέει τώρα ο πατέρας Αντώνιος - Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό»

Κιβωτός του Κόσμου - Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί, ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις»

Την ώρα που πληθαίνουν και σοκάρουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, ο πατέρας Αντώνιος προχώρησε σε νέες δηλώσεις μέσω προσώπου του περιβάλλοντός του.

Σύμφωνα με τα πρόσωπα αυτά, τα οποία μίλησαν στο ΟΡΕΝ, ο πατέρας Αντώνιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και τους λέει «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί».

«Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας» προσθέτει ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;», σημειώνει επίσης ο πατέρας Αντώνιος.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος σε… αγιογραφία ως «Νώε» μαζί με την πρεσβυτέρα

Όταν ο πατήρ Αντώνιος ίδρυε την Κιβωτό του Κόσμου το 1998 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 24 χρόνια μετά, ο βίος και η περιουσία του θα απασχολούσαν τις Αρχές, με τις καταγγελίες για κακοποίηση και οικονομικές ατασθαλίες να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ωστόσο, παιδιά και πρώην εργαζόμενοι της Δομής, οι οποίοι καταγγέλλουν τόσο τον ίδιο όσο και στενούς του συνεργάτες για κακοποιητικές συμπεριφορές, μιλούν για έναν άνθρωπο που, στην πορεία, έχασε τον προορισμό του και λειτουργούσε ο ίδιος αλλά και η πρεσβυτέρα με έπαρση και «παπική αλαζονεία».

Ήθελε τα «παιδιά του» να τον λατρεύουν σαν Θεό και να τον εξυμνούν για τη «σανίδα» σωτηρίας που τους προσέφερε.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει μια αγιογραφία με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Στο εκκλησάκι του έκτου ορόφου, στη δομή του Κολωνού, τον κεντρικό τοίχο κοσμεί μια αγιογραφία, η οποία αναπαριστά τον πατέρα Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα «παιδιά» του μαζί με τα ζώα στην Κιβωτό.

Στο πλάι του, με βιβλική μορφή και αυτή, η πρεσβυτέρα η οποία βοηθά τον πατέρα Αντώνιο να οδηγήσουν τα «τέκνα» τους στη «Γη της Επαγγελίας»… όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Κιβωτός του Κόσμου - Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί, ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις»

Πρώην τρόφιμοι της Δομής περιγράφουν πως κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του πατρός Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του Ναού.

Ο αγιογράφος έχει αποτυπώσει τη μορφή του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως ακριβώς του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας.

Ο πατέρας Αντώνιος ζούσε και συμπεριφερόταν σαν «Μεσσίας», καθώς ζητούσε από τους παιδαγωγούς και τα παιδιά της Κιβωτού να υποτάσσονται στις προσταγές του.

Το τρίτο του παιδί με την Σταματία Γεωργαντή το βάφτισε Νώε, ίσως ως ένα σημάδι του ρόλου που ο ίδιος είχε αναλάβει.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο παιδί, οκτώ χρόνια μεγαλύτερο από τον γιο του, τον κατηγορεί πως έπεσε θύμα ασέλγειας και εξευτελιστικής συμπεριφοράς μέσα στην «Κιβωτό» που έφτιαξε για αυτόν ο πατέρας Αντώνιος.

Κιβωτός του Κόσμου: «Γρίφος» ο πραγματικός αριθμός των παιδιών

Πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η «λάθος» καταγραφή του αριθμού των παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν στην Κιβωτό.

Από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 «αόρατα» παιδιά ενώ η «Κιβωτός του κόσμου» δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά.

Ωστόσο, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μηχαηλίδου, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για συμφέροντα.

«136 παιδιά έχει, το 10% της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά από αυτό άλλαξε το Ατομικό Σχέδιο Οικογενειακής Αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα, γιατί είχε κάνει ”λάθος” δηλώσεις», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές πλέον. Υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές».

«Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απέρριπταν χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» αποκαλύπτει στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.

 

Διαβάστε ακόμη: