search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες – «Με κοπανούσαν στον τοίχο», λέει 18χρονος

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες, οι οποίες πληθαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κιβωτός του Κόσμου: Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες - «Με κοπανούσαν στον τοίχο», λέει 18χρονος

«Βροχή» είναι οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι η «Κιβωτός του κόσμου» άλλαξε διοίκηση μετά από αποφάσεις της κυβέρνησης.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία – Ο πατέρας Αντώνιος κράτησε κλειδωμένα για 2 μήνες παιδιά για να τα συνετίσει

Σύμφωνα με μαρτυρία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελευθερία της Καλαμάτας», στα τέλη Ιανουάριου του 2022 από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τέσσερα παιδιά επειδή ο πατέρας Αντώνιος έκρινε ότι έπρεπε να «συνετιστούν επειδή είχαν μπλέξει με κακές παρέες» στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Τα παιδιά, όμως, αυτά όταν ήρθαν στην Αθήνα έμειναν, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κλειδωμένα για δύο μήνες προκειμένου να συνετιστούν.

Ακολούθησε ένα ταξίδι μικρότερων παιδιών, επίσης από την Καλαμάτα, στην δομή του Κολωνού με την μαρτυρία να αναφέρει ότι ο πατέρας Αντώνιος έβαλε τα μεγαλύτερα παιδιά που κρατούσε κλειδωμένα, να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για συγχώρεση επειδή φάνηκαν ανάξια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα μεγαλύτερα παιδιά «είχαν σημάδια ξυλοδαρμού, ήταν βρώμικα και ήταν παραμελημένα».

Την ώρα, δε, που σήμερα αναμένονται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις για την υπόθεση αυτή, ένας 20χρονος μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε ζητήσει από τρόφιμη που ήταν έγκυος να προχωρήσει σε άμβλωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για την κοπέλα, η οποία βρέθηκε σε συνθήκες σκληρής απομόνωσης για 4 με 5 μήνες, «ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Τα παιδιά ήταν αφημένα στην τύχη τους περιέγραψε στο MEGA μια πρώην εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου κάνοντας λόγοα για πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων.

«Διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία δομή. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μη συνεργάσιμα. Μπροστά μου δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας Αντώνιος. Υπήρχε μόνο μία θυρωρός, ας την πω έτσι, κι ένας κύριος 35 χρονών, ο οποίος με κατεύθυνε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ράνια η οποία εργάστηκε πριν από έξι χρόνια ως εθελόντρια στην δομή του Κολωνού.

«Δεν θυμάμαι να πέρασα από καμία συνέντευξη. Υπήρχε μία αδιαφορία εκεί μέσα. Θυμάμαι μόνο μία θυρωρό, η οποία δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε. Ήταν απρόσωπο το κλίμα. Υπήρχε μία δυσκαμψία στην Κιβωτό, ένα αρνητικό κλίμα για εμάς που προσφέραμε τόσα πολλα εκεί. Πήγαινα σχεδόν κάθε μεσημέρι να κάνω μαθήματα στα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας να κατευθύνει το όλο σύστημα. Ήταν όλα αφημένα στη μοίρα τους. Είχα παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, γιατί πήγα να προσφέρω».

Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα ήταν πολύ επιθετική, έβαζε και αυτή τιμωρίες»

Τη δική της μαρτυρία για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου περιέγραψε ένα κορίτσι που έμεινε σε δομή της οργάνωσης από τα 8 μέχρι τα 18 της χρόνια.

Στη μαρτυρία της η κοπέλα εμπλέκει και την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για την οποία είπε ότι «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε “δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα” και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Η κοπέλα περιέγραψε, επίσης, πως για 4 μήνες της επέβαλαν απομόνωση από τα μέλη της «μεγάλης ομάδας» επειδή, όπως της είπαν «επηρεάζα άλλα παιδιά».

«Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» πρόσθεσε η κοπέλα στον ΑΝΤ1.

Όταν, δε, η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει η διευθύντρια της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην οποία διέμενε της είπε ότι «αν δεν αποδεχθώ τη συνέπεια θα πάμε σε χειρότερα πράγματα, δηλαδή θα σε διώξουμε».

Στη μαρτυρία της η κοπέλα, η οποία εμφανίστηκε με ψευδώνυμο, κατήγγειλε, ακόμα, ότι «έχω δει παιδαγωγό που κοπανούσε κοπέλα στο καζανάκι στο μπάνιο» προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι τα ήξερε ο πατέρας Αντώνιος γιατί ενώ τον συγκεκριμένο παιδαγωγό τον έδιωξαν, πριν από τέσσερα χρόνια τον πήραν ξανά στην Κιβωτό».

Η «Αλεξάνδρα» κατήγγειλε, τέλος, ότι στις τιμωρίες που επιβάλλονταν περιλαμβάνονταν και διακοπή από το σχολείο φέρνοντας ως παράδειγμα ένα κορίτσι το οποίο, όπως είπε, το «έκοψαν» από το σχολείο όταν διαπίστωσαν ότι είχε σχέση με ένα αγόρι προσθέτοντας ότι παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου «φτάνουν 17 ετών και είναι πρώτη και δευτέρα γυμνασίου».

«Κιβωτός του κόσμου»: «Με κοπανούσαν στον τοίχο, με έσερναν στο πάτωμα και με έβριζαν» λέει 18χρονος

Ωστόσο, οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου» δεν έχουν τέλος.

Σε εκπομπή του Alpha, μίλησε ένας 18χρονος ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό από τα 10 του χρόνια μέχρι τα 13.

«Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια. Μας έκλειναν σε ένα δωμάτιο, μας έβαζαν να κάνουμε δουλειές χωρίς να θέλουμε. Με χτυπούσαν επειδή δεν ξύπναγα το πρωί να πάω στο σχολείο. Μου έλεγαν “σήκω σήκω” και αν δεν σηκωνόμουν με έπιαναν και με κατέβαζαν από το κρεβάτι, με έσερναν στο πάτωμα και μετά με βάραγαν επειδή δεν άκουγα», είπε αρχικά ο 18χρονος.

Και συνέχισε: «Εμένα δεν με είχαν κλείσει καιρό στο δωμάτιο, για λίγες ώρες μόνο και πάλι άρχισαν να με βαράνε. Το δωμάτιο είχε μόνο μια καρέκλα εκεί μέσα και μας έβαζαν για να ηρεμήσουμε. Εγώ έλεγα ότι θέλω να φύγω και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται επειδή είμαι μικρός».

«Ο πάτερ Αντώνιος τα γνώριζε όλα αυτά αλλά δεν είχα πάει ποτέ να του μιλήσω. Αυτά μου τα έκανε ένας παιδαγωγός, τώρα έχει φύγει. Τότε ήμουν 10 χρονών», πρόσθεσε ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

«Με έπιαναν από στήθος και με κοπάναγαν στον τοίχο και με έριχναν κάτω. Μου μιλήσουν άσχημα, μου έλεγαν μ@@@@α και τέτοια. Όταν με χτυπούσαν ζητούσα τον μπαμπά μου αλλά μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να έρθει. Όταν με επισκεπτόταν όμως, δεν του τα έλεγα γιατί δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω. Όλα αυτά τα τρία χρόνια ήταν χάλια. Έχω φύγει εδώ και πέντε χρόνια και έχω ηρεμήσει. Θα ήθελα να μην έχω πάει ποτέ και να μείνω με την οικογένειά μου», συμπλήρωσε συγκινημένος ο 18χρονος.

 

Διαβάστε ακόμη: