search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις καταγγελίες για ασέλγεια, τέσσερις για ξυλοδαρμό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις καταγγελίες για ασέλγεια, τέσσερις για ξυλοδαρμό - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ανατριχιάζουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα. Την Παρασκευή, ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά που προχώρησαν σε καταγγελίες να είναι υποκινούμενα.

Ο πατέρας Αντώνιος στο «κάδρο» των ερευνών

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ένα πρόσωπο είναι ο πατέρας Αντώνιος, σε βάρος του οποίου υπάρχει μία πολύ σοβαρή καταγγελία ενός 19χρονου για ασέλγεια. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος την περασμένη Τετάρτη έδωσε αναλυτική κατάθεση 7 σελίδων στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Αυτά τα τρία πρόσωπα ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο και αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα.

Πρόκειται για:

  • Έναν 19χρονο που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ’ εξακολούθηση από τον πατέρα Αντώνιο,
  • Έναν 16χρονο ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησής του,
  • και έναν εργαζόμενο δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Την ίδια ώρα, σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει φιλοξενούμενος της «Κιβωτού» για όσα συνέβησαν σε εκείνον αλλά και άλλα παιδιά στη δομή στον Βόλο. Αφορμή ήταν μια κλοπή την οποία είχε καταγγείλει το καλοκαίρι εργαζόμενος της δομής.

«Μπήκαν τα μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα, ο άλλος τον χτυπούσε. Τους χτύπησαν άσχημα. Τον 17χρονο τον πλάκωσαν, του είχε πρηστεί το μάτι και το αυτί και έβγαζε αίματα, ούτε που ασχολήθηκαν και μετά είπαν ότι είδε εφιάλτη, είπε στο Mega φιλοξενούμενος της «Κιβωτού».

Nωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας ήταν καλεσμένος στο MEGA Σαββατοκύριακο και μίλησε σχετικά με το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου»: «Είμαστε στην φάση της προανάκρισης όπου δίνονται οι καταθέσεις και όλο αυτό το υλικό θα αξιολογηθεί από τον Εισαγγελέα».

Σχετικά με την ανακοίνωση που έβγαλε η ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων, ώστε να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας σχολίασε ο ποινικολόγος και πρόεδρος της ένωσης: «Αν υπάρχει απόδοση κατηγοριών στο τέλος θα κληθούν οι πιθανοί ύποπτοι, αλλά υπάρχει περίπτωση να κληθούν και ως μάρτυρες. Άλλωστε σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει να έχουν την φερόμενη ευθύνη διάφορα άτομα».

Και τόνισε ο κ. Γλύκας ότι η ανακοίνωση αυτή που εξέδωσε η ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων δεν έχει να κάνει με προστασία οποιουδήποτε προσώπου, αλλά έχει να κάνει με προστασία του αυτονόητου, ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι στα μανταλάκια και να δικάζεται εκ των προτέρων.

Διαβάστε ακόμη: