search

ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Έκαναν ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων με ποδήλατο για να δουν τη Γαλλία

Το ταξίδι άρχισε από το Παρίσι και κατέληξε στο στάδιο Lusail όπου θα λάβει χώρα ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μουντιάλ 2022: Έκαναν ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων με ποδήλατο για να δουν τη Γαλλία

Το ταξίδι για το Μουντιάλ του Κατάρ κράτησε λίγο παραπάνω -από μία διαδρομή με αεροπλάνο- για δύο Γάλλους οπαδούς που αποφάσισαν να φτάσουν στον προορισμό κάνοντας ποδήλατο.

Οι Mehdi Balamissa και Gabriel Martin επέλεξαν το ποδήλατο ως το καλύτερο μέσο και διένυσαν 7.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν από τη Γαλλία στο Κατάρ.

«Ήταν τρελή ιδέα, αλλά είμαστε άνθρωποι με μεγάλες ιδέες και δεν θέλουμε να έχουμε απωθημένα» λέει ο Balamissa στο CNN, μετά την έλευση στη χώρα. «Από τη στιγμή, λοιπόν, που είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αποφασίσαμε να δεσμεύσουμε τρεις μήνες απ΄τον χρόνο μας και να έρθουμε στο Κατάρ».

Το ταξίδι άρχισε από το Παρίσι και κατέληξε στο στάδιο Lusail όπου θα λάβει χώρα ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δυό τους έκαναν περί τα 115 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ υπήρχαν και κενά διαστήματα που προορίζονταν για ανάπαυση και συλλογή δυνάμεων.

Η ιδέα για τη μεγάλη ποδηλατάδα προέκυψε από ένα παλαιότερο, πιο μικρό βέβαια, ταξίδι τους από τη Γαλλία στην Ιταλία όπου παρακολούθησαν το Nations League. Αυτή τη φορά, όμως, έβαλαν έναν πιο δύσκολο στόχο.

Η γαλλική ομοσπονδία τούς έχει προσφέρει εισιτήρια για όλους τους αγώνες της εθνικής στη φάση των ομίλων, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ομάδα. Ο προπονητής, Didier Deschamps, τους έδωσε από μία φανέλα, η οποία ήταν υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα, όπως σκασμένα λάστιχα και κακές καιρικές συνθήκες, αλλά διατήρησαν την αισιοδοξία τους και συνέχισαν. Γελούν καθώς θυμούνται πως χρειάστηκε να κάνουν μία παράκαμψη 15 ωρών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ώστε να επιδιορθώσουν ένα ποδήλατο και μετά επέστρεψαν – άλλες 15 ώρες πίσω – στο σημείο που είχαν σταματήσει για να συνεχίσουν το ταξίδι.

Πέρασαν από τη ζέστη της ερήμου στη Σαουδική Αραβία, καθώς και από πλημμυρισμένες δασικές περιοχές στην Ουγγαρία, καθώς έκαναν τη δαιδαλώδη διαδρομή τους προς το Κατάρ, σταματώντας σε κατασκηνώσεις, καταφύγια και ξενοδοχεία για να κοιμηθούν.

Σωματικά, λένε, η πρόκληση δεν ήταν πολύ δύσκολη αφού τα πόδια τους συνήθισαν τις απαιτήσεις, αλλά βασίστηκαν στην καλοσύνη των άλλων για να συνεχίσουν νοητικά.

Πλην της «Ιθάκης» – που για αυτούς θα είναι να δουν τη Γαλλία να σηκώνει πάλι το κύπελλο – ελπίζουν να προωθήσουν τα οφέλη των βιώσιμων μετακινήσεων και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφέρουν εργαστήρια ποδηλασίας για παιδιά μειονοτήτων όταν τελικά επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Θα μείνουν στο Κατάρ όσο καιρό μείνει και η εθνική τους και μετά θα πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους. «Θα μείνουμε μέχρι τον τελικό, επειδή η Γαλλία θα κερδίσει, φυσικά», αστειεύεται ο Martin. «Αλλιώς δεν θα ερχόμασταν με τα ποδήλατά μας».

Διαβάστε ακόμη: