search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Οι ασκοί έχουν ανοίξει από καιρό, το τοπίο θα είναι άλλο σε ένα χρόνο

Είναι δεδομένο και νομοτελειακό το γεγονός πως σε διάστημα ενός περίπου χρόνου από τώρα, η σημερινή εικόνα, μετοχική κυρίως, αλλά και εταιρική, δεν θα είναι η ίδια.

Οι Τράπεζες τίναξαν την μπάνκα στον αέρα: Κέρδη 1 τρισ. δολαρίων σε 10 χρόνια

Για τις επερχόμενες εξελίξεις στις τράπεζες, δεν έχετε παράπονο, το Radar.gr, σας ενημερώνει άμεσα και έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις, τις συζητήσεις και τις επιδιώξεις αρκετών ενδιαφερομένων να αποκτήσουν μετοχική πρόσβαση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πέραν των Αράβων (PIF) για την Εθνική και των Ιταλών (ION) για την Πειραιώς, σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά εκκολαπτόμενα deals, που δεν αφορούν μόνο τα ποσοστά που κατέχει στις τράπεζες το ΤΧΣ, αλλά και τα ποσοστά που κατέχουν άλλοι ιδιώτες μέτοχοι.

Αυτό που είναι δεδομένο και νομοτελειακό είναι το γεγονός πως σε διάστημα ενός περίπου χρόνου από τώρα, η σημερινή εικόνα, μετοχική κυρίως, αλλά και εταιρική, δεν θα είναι η ίδια.

Η ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών, η απαλλαγή τους σε μεγάλο βαθμό από την πλημμυρίδα των κόκκινων δανείων και η επίτευξη εντυπωσιακών εν γένει κερδών στο εννεάμηνο εφέτος, έστω και αν για το 2023 υπάρχει…αυτοσυγκράτηση ως προς μία ανάλογη πορεία, τις έχουν καταστήσει πόλο έλξης ξένων κυρίως, αλλά και ορισμένων εγχώριων επενδυτικών δυνάμεων.

Για αυτό, μη σας εκπλήσσει το ότι βγαίνουν κατά διαστήματα προς τα έξω πληροφορίες ότι ο τάδε ενδιαφερόμενος μίλησε με τον δείνα μέτοχο κλπ.

Υπάρχουν ακόμα πολλά… επεισόδια, μέχρι να υπάρξει και μερική ή ολική ολοκλήρωση του μελλοντικού έργου.

Διαβάστε ακόμη: