Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τις προοπτικές για τα επιτόκια και περίμεναν νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν υποδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου του δημοσίου ήταν 4 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,296%. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο που το επιτόκιο αναφοράς διαπραγματεύεται κάτω από το 4,3%.

Η απόδοση του διετούς τίτλου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε τελευταία περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,703%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου είχε φτάσει στο χαμηλό του 4,666%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιουλίου, όταν έφθασε στο 4,660%.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές για τα επιτόκια καθώς αφομοίωσαν τα σχόλια του διοικητή της Federal Reserve Christopher Waller και εξέτασαν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία.

Ο Waller δήλωσε την Τρίτη ότι η νομισματική πολιτική ήταν «καλά τοποθετημένη» για να επιτύχει τους στόχους της Fed για επιβράδυνση της οικονομίας και μείωση του πληθωρισμού.

Πολλοί επενδυτές το θεώρησαν ως σημάδι ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία που ακολουθεί για τη νομισματική πολιτική και ειδικά σχετικά με το πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά και πότε ενδέχεται να μειωθούν έχουν γίνει πιο δυνατά μεταξύ των επενδυτών τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια τελευταία συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για φέτος στις 12-13 Δεκεμβρίου.

Οι αγορές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τότε και ελπίζουν σε υποδείξεις για το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ξανά.

Διαβάστε ακόμη: