Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν οικονομικά στοιχεία και σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve για ενδείξεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα για την οικονομία.

Ο 10ετής τίτλος του Υπουργείου Οικονομικών ενισχύθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,628%.

Η απόδοση του 2ετούς Treasury Bill αυξήθηκε περισσότερο από 5 μονάδες βάσης για να διαπραγματευτεί στο 5,001%, διακυμενόμενο κοντά στο επίπεδο του 5% που παρακολουθήθηκε στενά.

Η απόδοση του 30ετούς τίτλου του αμερικανικού δημοσίου σημείωσε πτώση άνω των 13 μονάδων βάσης στο 4,79%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές τους κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η ανοδική κίνηση ακολούθησε μια δημοπρασία του Υπουργείου Οικονομικών που παρουσίασε ασθενή ζήτηση.

Το Υπουργείο πούλησε 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα 30 ετών.

Το πιο χαμηλό bid to cover ratio εδώ και δύο χρόνια σε δημοπρασία 30ετών τίτλων.

Η αναλογία προσφοράς προς κάλυψη της πώλησης (bid to cover ratio), ένα μέτρο αξιολόγησης της ζήτησης, ήταν η πιο αδύναμη σε περίπου δύο χρόνια. Οι έμμεσοι και άμεσοι πλειοδότες ήταν επίσης στα πιο αδύναμα επίπεδά τους από το 2021.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι επενδυτές αξιολόγησαν τα σχόλια από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell.

Ο Jerome Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα «δεν είναι βέβαιη» ότι έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για να μειώσει τον πληθωρισμό

Η Fed άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα όταν συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, αλλά η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων δεν αφαιρέθηκε από το τραπέζι και ο Powell σημείωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων δεν εξετάζονται ακόμη.

Αυτό άφησε πολλούς επενδυτές με ερωτήματα σχετικά με το πόσο καιρό τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλά και εάν μια ύφεση είναι πιθανό να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: