Ένα περίεργο φαινόμενο που έχει χρόνια να παρατηρηθεί σε ανάλογη περίοδο διαπιστώνουν προσεκτικοί παρατηρητές της πολιτικής επικαιρότητας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.
Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των τριών μεγάλων κομμάτων είναι κυριολεκτικά άφαντοι από τα μέσα ενημέρωσης και του αγώνα για την διεύρυνση της απήχησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κοινή γνώμη.
Πράγματι αυτό συμβαίνει: Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αρχικές εμφανίσεις κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους Ειρήνη Αγαπηδάκη, Όθωνας Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Δουδωνής έχουν …λάμψει δια τους απουσίας τους από συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το περίεργο της υπόθεσης: Ενώ σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους βουλευτές οι υποψήφιοι Επικρατείας όλων των κομμάτων έχουν τη δυνατότητα για απεριόριστες εμφανίσεις, αυτοί που τέθηκαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων δεν αξιοποίησαν την μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των θέσεων των κομμάτων τους.
Μήπως έμειναν στο περιθώριο γιατί δεν υπήρχε …ζήτηση, δηλαδή ενδιαφέρον από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς;
Το αντίθετο θα λέγαμε: Μεγάλος (πιο μεγάλος δεν γίνεται τηλεοπτικός σταθμός είχε απευθύνει αίτημα προς τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μια «μονομαχία» αλλά συμφωνία , λόγω …προτεραιοτήτων προγράμματος που επικαλέστηκε ως δικαιολογία, δεν υπήρξε.
Σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί αυτές οι διαδικαστικές «δυσκολίες» δεν υπάρχει, όταν μάλιστα μια τηλεοπτική αντιπαράθεση των τριών υποψηφίων θα μπορούσε να συγκεντρώσει υψηλή τηλεθέαση, πολύ καλύτερη από αυτή που επιτυγχάνεται με την φιλοξενία στους τηλεοπτικούς σταθμούς άλλων υποψηφίων βουλευτών.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αδυναμίας εμφάνισης στα τηλεοπτικά πλατό από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων δεν αποτελεί ίδια πρωτοβουλία, αλλά επιλογή της ηγεσίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για …απόσυρσή τους, μετά τις αρχικές αρνητικές παρουσίες τους.
Τα στοιχεία που προσκομίζουν είναι τα εξής για τον καθένα εκ των υποψηφίων:
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ( ΝΔ) αμέσως μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της εμφανίστηκε στην ΕΡΤ.
Όσοι την παρακολούθησαν εκτιμούν ότι δεν μπόρεσε επαρκώς να ανταποκριθεί στο βάρος του ρόλου της και των βασικών προγραμματικών θέσεων της ΝΔ , αντίθετα διακρίθηκε σε ανούσιες σκιαμαχίες με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο πάνελ.
Ο Όθωνας Ηλιόπουλος ( ΣΥΡΙΖΑ ) «κάηκε» κατά την συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό όταν υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων αλλά δεν στάθηκε επαρκής στην απάντησή του πως αυτός ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δεν αποδέχεται να δοθεί ευκαιρίας φοίτησης σε ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστημιακό ίδρυμα σε ένα 18χρονο παιδί.
Ο Παναγιώτης Δουδωνής ( ΠΑΣΟΚ ) αν και εξοικειωμένος με τον τηλεοπτικό φακό εδώ και πολλά χρόνια λόγω συχνών εμφανίσεων, δεν μπόρεσε να κρύψει την έπαρσή του αντιμετωπίζοντας αφ΄υψηλού τους άλλους συζητητές.
Λέγεται επίσης ότι κόπηκε από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν κατά την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση άνοιξε πόλεμο με συνυποψηφίο του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις τρεις αυτές απουσίες, οι επόμενοι στη λίστα των τριών κομμάτων κατέγραψαν πολλά τηλεοπτικά …χιλιόμετρα και με επάρκεια.
Θοδωρής Σκυλακάκης (ΝΔ), Ευάγγελος Αποστολάκης ( ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρης Μάντζος (ΠΑΣΟΚ), όπου προσεκλήθησαν πρόβαλλαν τις θέσεις των κομμάτων τους, με σαφή και διακριτό τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα
- Μύκονος: Πήγε σε ταβέρνα, έφαγε και τώρα κινδυνεύει με… κατάσχεση του λογαριασμού του
- Η κόρη του Μίκ Τζαγκερ συνελήφθη στην Ίμπιζα
- Ο λόγος που ο Μάρτιν Σκορσέζε απέρριψε τη σκηνοθεσία της «Λίστας του Σίντλερ»
- Ποδόσφαιρο: Οι 127 Έλληνες «παίκτες-μετανάστες» και οι χώρες…εξαγωγής
- Ετοιμάζει πρόταση 6 εκατομμυρίων η Γκλάντμπαχ στον ΠΑΟΚ για Κουλιεράκη