Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το φινάλε της σεζόν δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακό με το ξεκίνημα και την διάρκειά της, όσο αφορά στις επιδόσεις του 19χρονου αριστεροπόδαρου στόπερ. Λογικό είναι για ένα παιδί που βρέθηκε εν μία νυκτί στην βασική 11άδα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, ανταπεξήλθε κι έφτασε μέχρι την Εθνική Ελλάδας.

Χρειαζόταν διαχείριση, έστω και καθυστερημένα ο κόουτς Λουτσέσκου του την έκανε και πλέον προβλέπεται ένα καυτό καλοκαίρι αφού ο Κουλιεράκης έχει φτιάξει σπουδαίο όνομα στην διεθνή πιάτσα σκάουτς. Εσχάτως στην Τούμπα, μέσω ενός παλιού Γερμανού γνωστού, έφτασε πρόταση απο την Γκλάντμπαχ για τον Κουλιεράκη! Ύψους συνολικά 6.000.000 ευρώ.

Τα «πουλάρια» της Μπουντεσλίγκα θέλουν αριστερό στόπερ, νεαρό σε ηλικία και με μεταπωλητική προοπτική ενώ έχουν περάσει τον Κουλιεράκη από εξονυχιστικό σκανάρισμα όλη την σεζόν, ώστε να φτάσουν να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του (παρεμπιπτόντως η Γκλαντμπαχ είχε … κοιτάξει και τον Ντόι αλλά μέχρι εκεί). Ο Σαββίδης πάντως αν δεν γράψει… δέκα μπροστά το νούμερο, δεν θα συγκινηθεί τόσο ώστε να πει ναι στην πώληση του νεαρού στόπερ. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η … Τούμπα!


Μανώλης Σιώπης: Τα τουρκικά ΜΜΕ δημιούργησαν μία ακόμη φορά θέμα με την επιστροφή του στη Super League. Μόνο που αυτή την φορά δεν τον… έστειλαν στον ΠΑΟΚ αλλά στον Παναθηναϊκό! Ο βασικός αμυντικός μέσος της Τράμπζονσπορ και της Εθνικής Ελλάδας, με ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στο τουρκικό κλαμπ, βρίσκεται στην transfer list (όπως άλλωστε και ο Μπακασέτας).

Σίγουρα το καλοκαίρι ο Μανώλης Σιώπης θα φύγει από την Τραπεζούντα και ο ίδιος επιθυμεί τον επαναπατρισμό του. Το αν θα γίνει πράξη θα εξαρτηθεί κι από τη διάθεση των μεγάλων ελληνικών ομάδων να πληρώσουν 7ψηφιο transfer fee (ή κοντά σε αυτό) στην Τράμπζονσπορ αλλά και να του δώσουν συμβόλαιο γύρω στις 700.000 ευρώ.

Ο Σιώπης πάντως δεδομένα έχει προταθεί στις 4 από τις 5 ομάδες της ελληνικής Big 5, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τον Παναθηναϊκό να τον εξετάζει εφόσον δεν ανανεώσει τον Κουρμπέλη. Αν και η επιστροφή Ζέκα μάλλον κλείνει την πόρτα του τριφυλλιού στον Σιώπη! Στην ΑΕΚ αν δεν ήταν πλήρεις στον άξονα και στις θέσεις του, θα αποτελούσε βασική επιλογή (ειδικά με τον ατζέντη που έχει) ενώ για τον Άρη τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν απαγορευτική την περίπτωση του…


Ανδρέας Γιαννιώτης: Το συμβόλαιό του στον Ατρόμητο τελείωσε και παρότι έκανε μία σχετικά καλή σεζόν, δύσκολα θα συνεχίσει. Για αυτό άλλωστε οι Περιστεριώτες ψάχνουν τερματοφύλακα. Με την Νο 1 επιλογή τους στον Ατρόμητο μάλιστα να είναι ο Χουτεσιώτης, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει τον Ιωνικό στην Σουπερλιγκ 2 (το κλαμπ που είναι και σε διαδικασία πώλησης απο την οικογένεια Τσιριγώτη, δεν μπορεί να αντέξει το συμβόλαιό του, κοντά στα 150 χιλιάρικα).

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης έχει υψηλές βλέψεις, τόσο από πλευράς επιπέδου ομάδας, όσο και οικονομικών απαιτήσεων. Όπως έμαθα ζητάει συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ήταν ένας προορισμός εφόσον ο Λοντίγκιν αποχωρούσε γιατί δεν αντέχει να μένει στην σκιά του αναντικατάστατου Μπρινιόλι…


Βάλντας Νταμπράουσκας: Έκανε σούπερ δουλειά στον ΟΦΗ, τον έβγαλε πρώτο στα play outs, έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τους Κρητικούς, αλλά στην ελληνική πιάτσα agents τον έχουν ήδη… φευγάτο από το νησί! Λόγω φιλοδοξιών, προτάσεων που έχει από το εξωτερικό αλλά και της οικονομικής κατάστασης στον ΟΦΗ.

Στην ερχόμενη σεζόν θα πάνε με μειωμένο μπάτζετ και το κασέ του κόουτς Νταμπράουσκας έτσι κι αλλιώς θα ήταν… πολυτέλεια. Στον ΟΦΗ δεν αποτελεί μυστικό πως καίγονται να πουλήσουν τον Χρήστο Μανδά, ώστε με τα χρήματα που θα εισπράξουν να κινηθούν στο μεταραφικό παζάρι. Για αυτό η τιμολόγηση του 22χρονου κίπερ είναι 2.000.000 ευρώ αλλά στον ΟΦΗ τα θέλουν… κασ(έρι)!

Στην… επόμενη μέρα πάντως της αποχώρησης του Νταμπράουσκας, ο διάδοχός του κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Γιάννης Πετράκης, που παραλίγο να κάνει το θαύμα και να σώσει τον Λεβαδειακό (μαζί του έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στα play outs)…


Μπερνάρ Ντουάρτε / Μπένιαμιν Βέρμπιτς: Ο ένας έχει συμβόλαιο 2.500.000 ευρώ και ο άλλος 950.000 ευρώ για τη σεζόν 2023 – 2024! Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Σλοβένος μάλιστα, φρόντισαν μέσω δηλώσεων τους να στείλουν… μήνυμα στον Παναθηναϊκό (προφανώς επειδή είχαν ακουστεί πολλά για τον δεύτερο χρόνο τους στην ομάδα) πως είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και θέλουν να την βοηθήσουν για να πάρουν το πρωτάθλημα που χάθηκε φέτος!

Κοινώς δεν δείχνουν καμία διάθεση/πρόθεση να… σκεφτούν έστω, την πρόωρη αποχώρηση τους, κάτι που ενδεχομένως να σκεφτόντουσαν αρκετοί στον Οργανισμό Παναθηναϊκός. Όχι πάντως ο κόουτς Γιοβάνοβιτς, αφού Μπερνάρ και Βέρμπιτς αποτέλεσαν προσωπικές του επιλογές ενώ ο Σέρβος κόουτς δεν είναι από εκείνους που εύκολα …αδειάζει παίκτες που πορεύτηκαν μαζί και τους εμπιστεύεται.

Στο διά ταύτα: Οι υποθέσεις και των δύο θα έχουν πολύ ψωμί όλο το καλοκαίρι, στην πρώτη φάση των ευρωπαϊκών προκριματικών και οι δύο θα είναι στην ομάδα αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ξεκινήσουν το πρωτάθλημα και οι δύο. Ειδικά αν δεν έλθουν οι προκρίσεις που περιμένει ο Αλαφούζος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι διατεθειμένος να ρίξει μέχρι και 15.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας με… «παικταράδες».

Βέβαια και οι Μπερνάρ / Βέρμπιτς ως τέτοιοι ήρθαν –όπως και ο Σπόραρ, σεντερ φορ που για μία σεζόν στοίχισε συνολικά 5.000.000– αλλά δεν έκαναν την διαφορά! Οι δύο πρώτοι μάλλον απογοήτευσαν τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείς τώρα τα συμβόλαιά τους…

Διαβάστε ακόμη: