O υποψήφιος βουλευτής Ν.Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, Οζγκιούρ Φερχάτ, υιοθετεί τη προπαγάνδα που επιστρατεύει κατά καιρούς η Άγκυρα περί «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στην μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org, αναφέρει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά ο Οζγκούρ Φερχάτ.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης σχετικά με το νόμο για τους μουφτήδες, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

Διαβάστε περισσότερα