Πέλκας / Γιαννούλης: Βρέθηκαν και οι δύο στον 4ο όροφο του γηπέδου της Τούμπας, για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Ο Δημήτρης Πέλκας ουσιαστικά κυκλοφορεί ελεύθερος (μέχρι νεωτέρας από τη… Φενέρ) ενώ ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει συμβόλαιο ως το 2024 με την Νόριτς (παρέμεινε στην Τσάμπιονσιπ).

Κολλητοί και πρώην συμπαίκτες στον «δικέφαλο», με την συγκεκριμένη παρουσία τους έδωσαν τροφή σε… σενάρια διπλής επιστροφής από το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ! Για τον Πέλκα όντως εκτός από καπνός υπάρχει και… φωτιά. Τον θέλει ο Λουτσέσκου, θέλει και ο ίδιος να γυρίσει αλλά έχει κι απαιτήσεις για συμβόλαιο 700 με 800.000 ετησίως (όταν πουλήθηκε έπαιρνε στον «δικέφαλο» 350 χιλιάρικα)!

Για τον σημερινό ΠΑΟΚ, στον οποίο ο Ιβάν Σαββιδης έχει βάλει «κόφτη» στα λεφτά που βάζει, μάλλον το εν λόγω κασέ του Πέλκα θεωρείται υψηλό ως απαγορευτικό! Τώρα όσον αφορά στον Γιαννούλη, θέμα ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Στη Νόριτς τον υπολογίζουν κανονικά στον προγραμματισμό της νέας σεζόν αλλά είναι βέβαιο πως η πλευρά του διεθνή Έλληνα αριστερού μπακ θα… ψαχτεί μέσα στο καλοκαίρι για μεταγραφή. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν προτάσεις για αυτό και ο Γιαννούλης δεν… ξύνεται στα «καναρίνια» που για να τον δώσουν ασφαλώς και θα αξιώσουν 7ψήφιο transfer fee…


Μπότο: Αρκετοί στην ελληνική πιάτσα agents υποστηρίζουν πως έχει… φύγει από τον ΠΑΟΚ και δεν το ξέρει ακόμη! Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως έχει βρει τους κατάλληλους παίκτες για την νέα σεζόν –μάλιστα με την έγκριση του Λουτσέσκου– και περιμένει απλά το πράσινο φως από τη Γκοντσάρεβα (να πάρει την έγκριση Σαββίδη)!

Μόνο που ήδη… κυκλοφορεί και η μεταγραφική λίστα του Γιώργου Σαββίδη (και των δικών του σκάουτ) κι ενώ στον Οργανισμό ΠΑΟΚ κρατάνε πλέον… αποστάσεις από τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή! Προφανώς και δεν είναι τυχαίο πως οι συμπατριώτες / φίλοι του στη Μπενφίκα άλλαξαν «κασέτα» και θέλουν να τον… βοηθήσουν με την υπόθεση παραμονής του Ντάντας ενώ κι επικοινωνιακά ξαφνικά έσκασε δημοσίευμα στην Ιταλία που εμφάνιζε τον Ζοσέ Μπότο σαν υποψήφιο αθλητικό διευθυντή της πρωταθλήτριας Νάπολι!


Ζέκα: Η επιστροφή του στη Λεωφόρο είναι μία μεταγραφική υπόθεση που χειρίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος (άντε, μαζί με τον σύμβουλό του, Γιάννη Κομπότη)! Ουσιαστικά, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού το πήρε πάνω του, χωρίς να ρωτήσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στις συζητήσεις με τον πρώην αρχηγό της ομάδας του οι οποίες ξεκίνησαν από τα τέλη Απριλίου.

Ο ελληνοποιημένος Πορτογάλος μέσος βαδίζει πλέον προς τα 35 του χρόνια, προέρχεται από μακρά απουσία (δεύτερος χιαστός, στο ίδιο πόδι, μέσα σε μία 2ετία) και η Κοπεγχάγη δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Για τον Αλαφούζο παίζει ρόλο και το… συναισθηματικό, δηλαδή να κλείσει ο Ζέκα την καριέρα του στο «τριφύλλι», αλλά θα πρέπει να το αποδεχτεί και ο κόουτς Ιβάν…


Άρης: Η αλλαγή… συμμάχου από πλευράς Καρυπίδη (από τον Μαρινάκη στον Μελισσανίδη) κάνει απαγορευτική τόσο την παραμονή του δανεικού Αμπουμπακάρ Καμαρά, όσο και την ανανέωση του Ετέμπο! Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, αποκάλυψε πως το σημερινό ρόστερ κατά το 1/3 του θα αλλάξει αλλά αυτό που δεν είπε είναι πως θα πέσει σημαντικά το μπάτζετ!

Φάνηκε και με την επιλογή του νέου προπονητή: Οι Μπόυργος, Πάρντιου αμειβόταν χοντρικά με 35.000 ευρώ μηνιαίως, με τον Τερζή θα πάνε κάτω από 10 χιλιάρικα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπολος συμφώνησε να ανανεώσει για ακόμη έναν χρόνο ενώ προτάσεις έχουν ήδη γίνει στον κίπερ Σιαπάνη και τον Γερμανό χαφ Ρουπ!


Εμβιλά / Ελ Αραμπί: Ο ένας τον άλλον μήνα μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό ενώ ο δεύτερος έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τους «ερυθρόλευκους». Η πρόβλεψη όμως, της μανατζερικής πιάτσας και για τους δύο, είναι πως πιθανότατα από το καλοκαίρι θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδες του Κατάρ! Βέβαια και για τους δύο θα πρέπει να περιμένουμε τον νέο προπονητή, πιθανότατα και τον νέο τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, για τις αποφάσεις τους αλλά … σήμερα η «μπίλια» αυτά δείχνει.

Ο Εμβιλά μεγαλώνει, ζητάει κι ένα μεγάλο συμβόλαιο για να ανανεώσει, οπότε στον Ολυμπιακό είναι λογικό να κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την παραμονή του. Υπάρχει και το περσινό παράδειγμα με τον Ελ Αραμπί που στα 35 του ανανέωσε με 2.000.000 ευρώ αλλά η απόδοσή του την σεζόν που έφυγε ήταν κατακόρυφα πεσμένη. Ο Εμβιλά τον Ιούνιο κλείνει τα 33 του χρόνια, παραμένει ακόμη αξιόπιστος αλλά είναι εμφανής αγωνιστικά και η ανάγκη για καλύτερο και πιο σύγχρονο 6άρι…

Διαβάστε ακόμη: