Στον ΠΑΟΚ, εκτός από τις συζητήσεις για την ανανέωση του Νέλσον Ολιβέιρα που έχουν μπει στον «πάγο», το ίδιο ακριβώς και… χειρότερα συμβαίνει πάνω από ένα μήνα και με την υπόθεση του (δανεικού από τη Μπενφίκα) Τιάγκο Ντάντας!

Ο Ζοζέ Μπότο πήγε στην Λισαβόνα και μίλησε με τον φίλο του Ρούι Κόστα για το μέλλον του 22χρονου Πορτογάλου μέσου. Τον ενημέρωσε επίσημα πως ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την υπάρχουσα οψιόν ( 7 εκατομμύρια ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του / 4.000.000 για το 50%) και προσπάθησε να κάνει μία αναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση!

Από πότε, λοιπόν, κόπηκαν μαχαίρι οι κουβέντες αφού προέκυψε μεγάλη απόσταση μεταξύ των «θέλω» των δύο πλευρών ( Μπότο & Ρουί Κόστα, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να μην εμπλέκεται καθόλου σε αυτή την φάση)! Κάτι ασφαλώς που λέει πολλά για την (κατά τα φαινόμενα αρνητική, για τον «δικέφαλο») εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση αυτή μετά το φινάλε της σεζόν…


Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ζήτησε νέα ετήσιο δανεισμό του Ντάντας με ένα αξιοπρεπές loan fee και χωρίς οψιόν αγοράς, αλλά ο πρόεδρος των «αετών» του ξεκαθάρισε –με απόλυτο τρόπο– πως ο παίκτης δεν δανείζεται ξανά αλλά μόνο πωλείται.

Υποστήριξε δε ο Ρούι Κόστα πως υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενες ομάδες και ότι τώρα τον κοστολογούν με plus 3.000.000 συν μπόνους, συν ποσοστό μεταπώλησης που θέλει να κρατήσει η Μπενφίκα!

Ουσιαστικά δηλαδή ο πρόεδρος της Μπενφίκα, με την παραπάνω νέα τιμή στο… καρτελάκι πώλησης του Ντάντας, «ακύρωσε» την υπερβολική οψιόν που οι ίδιοι έβαλαν το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο αυτό αλλά πλέον τον δίνουν / προσφέρουν με λιγότερα κι από τα μισά! Αν μη τι άλλο ενδεικτικό τόσο της πρόθεσης των «Λουζιτανών» να απαλλαγούν από τον Ντάντας αλλά και του ύψους των προσφορών που μπορεί να έχουν ή περιμένουν…


Λεπτομέρεια πρώτη για Ντάντας: Το τάιμινγκ είναι σημαντικό γιατί το καλοκαίρι θα είναι αρχηγός της χαβιαρωμένης με σπουδαία ταλέντα Ελπίδων της Πορτογαλίας στην τελική φάση του Euro U21. Οι Πορτογάλοι είναι από τα φαβορί του τουρνουά και αν επαληθεύσουν τις προβλέψεις και με τον Ντάντας βασικό –εφόσον πάει καλά– εύλογα μπορεί να αλλάξει η χρηματιστηριακή του αξία (σήμερα 2.5 εκατ.) αλλά και οι… απαιτήσεις της Μπενφίκα. Επαναλαμβάνω αν δεν τον έχει πουλήσει μέχρι τότε…

Λεπτομέρεια δεύτερη για Ντάντας: Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει να μείνει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ, ο Μπότο τον λατρεύει αλλά η οικογένεια Σαββίδη είναι πολύ επιφυλακτική. Κάπου τον θεωρεί «λίγο» για τα λεφτά που ζητάει η Μπενφίκα εξ ου και η πρόταση για παράταση του δανεισμού του. Με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο ο Ντάντας να είναι και του χρόνου κάτοικος Τούμπας γιατί η ιδιοκτησία του κλαμπ θέλει να αποφύγει την αγορά του…


Πληροφορία πάντως που κυκλοφορεί εσχάτως στην ελληνικά πιάτσα agents, εφόσον επιβεβαιωθεί, τότε μπορεί να κάνει το… μεταγραφικό θερμόμετρο να «κτυπήσει» κόκκινο στις αρχές καλοκαιριού λόγω… Ντάντας! Σύμφωνα με την οποία μία από τις ενδιαφερόμενες ομάδες για τον 22χρονο διεθνή «κοντορεβιθούλη» μέσο, είναι ελληνική και εννοείται… Μπιγκφοράτη (άρα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή Ολυμπιακός)!

Και το καλύτερο: Η εν λόγω μεγάλη ελληνική ομάδα (του πρώην ΠΟΚ) έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τη Μπενφίκα, ζητώντας ενημέρωση τόσο για το status δανεισμού του στον ΠΑΟΚ, όσο και για το οικονομικό status ενός ενδεχόμενου καλοκαιρινού deal. Μάλιστα φέρεται να έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για μετά την λήξη του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αφού ήθελαν (για ευνόητους λόγους) να γνωρίζουν αν θα εξασφαλίσουν ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ…

Προσοχή: Οι διαρροές για την ελληνική, Μπιγκφοράτη ομάδα, που φλερτάρει με τον Ντάντας και έχει εμφανιστεί επίσημα ως μνηστήρας του, έγιναν από τη Μπενφίκα ενώ προφανώς έχουν μεταφερθεί και στον Μπότο!


Στο περιθώριο της κυριακάτικης αναμέτρησης για τα play offs, μεταξύ Άρη – Βόλου, διέρρευσε πως το καλοκαίρι το δρομολόγιο «Βικελίδης» – Λεωφόρος θα κάνει ο Χρήστος Χατζηιωάννου για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Β’!

Πρόκειται για τον 19χρονο (γεννημένος το 2004) φορ της Κ19 του Άρη (11 γκολ σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Super League K19), που επί Μπούργος είχε πάρει μερικές ολιγόλεπτες συμμετοχές (ως αλλαγή) στην πρώτη ομάδα!

Θυμίζω πως παραμονή του αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού είχε γραφτεί (χωρίς να διαψευστεί) πως ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Κ19 των «κιτρίνων», ο γκολκίπερ Καρακασίδης, θα έπαιρνε μεταγραφή το καλοκαίρι για τον ΠΑΟ Β’! Τελικά ο Καρακασίδης έγινε… Χατζηιωάννου! Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, ο προορισμός όχι αφού αποτελεί μέρος ενός deal που έγινε τον περασμένο Γενάρη!


Εξηγούμαι: Ο Αλαφούζος για να πάρει τον Μαντσίνι τα έσκασε χοντρά στον Καρυπίδη. Οικονομικά το deal ξέφυγε, πληρώθηκαν επιπλέον χρήματα, μην ξεχνάμε και την εμπλοκή της Μπορντό που είχε ποσοστό. Μπλεγμένη ιστορία, με διάφορες άγνωστες πτυχές…

Να μείνουμε στο θέμα μας όμως: Το «συμψηφιστικό» πλαίσιο της συμφωνίας για τον Μαντσίνι περιλάμβανε και έναν παίκτη απο την Κ19 του Άρη που το ερχόμενο καλοκαίρι θα «κατέβαινε» στον Παναθηναϊκό για τη Β’ ομάδα. Κατά κάποιο τρόπο ήταν μέσα στα «ανταλλάγματα». Μάλιστα, αυτόν τον παίκτη του Άρη θα τον επέλεγαν οι άνθρωποι των «πράσινων»! Έτσι μάλλον εξηγείται και ο… Καρακασίδης που έγινε Χατζηιωάννου!

Διαβάστε ακόμη: