Ο Παναθηναϊκός έγινε η δεύτερη ομάδα της Big 4 που κέρδισε τον φετινό Ολυμπιακό και η πρώτη στα play offs. Mε τους «πράσινους» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τρέχουν πλέον ένα αξιοσημείωτο σερί με μηδέν παθητικό γκολ στις 8 τελευταίες αγωνιστικές της Super League. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν πάλι στο -6 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τους δυο πρωτοπόρους να αποκτούν μεγάλο προβάδισμα για το «1 – 2» στο τελικό βαθμολογικό πλασάρισμα (πρωταθλητής και δεύτερο εισιτήριο για Τσάμπιονς Λιγκ).

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, για να παραμείνει συν διεκδικητής ξεκάθαρα θα πρέπει (μετά το Πάσχα) στην επόμενη αγωνιστική (5η και τελευταία του πρώτου γύρου των play offs) να έρθουν δυο «άσοι». Στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ αλλά και στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός…


Η AEK στα play offs δεν έχει πλέον τα τρεξίματα, ούτε την «έκρηξη» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, εκεί δηλαδή που έκανε την διαφορά. Κι αυτό είναι ένα θέμα που φάνηκε τόσο με τον Βόλο, όσο και με τον Άρη κι ας κέρδισε δις.

Ο Αλμέιδα από το ξεκίνημα της σεζόν παρουσίασε ένα πιεστικό ποδόσφαιρο, που στηριζόταν κυρίως στην ένταση (τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις). Κάτι που φυσιολογικά έφερε αρκετούς τραυματισμούς στους «κιτρινόμαυρους» αλλά και όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε βλέπουμε να βγαίνει μία κόπωση / ελάττωση της έντασης. Πόσο μάλλον όταν η ΑΕΚ είχε και συνεχόμενους αγώνες (λόγω Κυπέλλου και του ματς με ατρόμητο που είχε αναβληθεί).

Σε αντίθεση δηλαδή με τον Παναθηναϊκό που έχει καλά τρεξίματα, η ΑΕΚ ποντάρει εκεί που σαφέστατα υπερισχύει, στο βάθος του ρόστερ της. Τον Άρη τον «καθάρισε» με δύο γκολ ο Τσούμπερ ενώ από τον πάγκο μετά το 60’ μπήκαν στο ματς εκτός από τον Ελβετό και οι Πινέδα, Μάνταλος, Φερνάντες, Μοχαμαντί! Εκεί δεν μπορεί να την συναγωνιστεί ο ΠΑΟ παρά μόνο ο Ολυμπιακός…


Μετά τον Παναγιώτη Ρέτσο και την γκάφα του στο 2-2 με τον Άρη, ήταν η σειρά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να κάνει «δώρο» στον Σπόραρ και τον Παναθηναϊκό το 1-0.

Τόσο για τον έναν (που σχετικά πρόσφατα ανανέωσε), όσο και για τον έμπειρο στόπερ που έχει ανανέωση το καλοκαίρι, εκτός από μεγάλη γκρίνια από το κόσμο βγαίνει και… κλίμα πως πολύ δύσκολα θα βρίσκονται στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» της επόμενης σεζόν (2023 – 2024)!

Ειδικότερα για τον Σωκράτη που τον ερχόμενο Ιούνιο θα κλείσει τα 35 του χρόνια, με τα συχνά μυϊκά προβλήματα που εμφανίζει και την προβληματική εικόνα που δεν προλαβαίνει τους αντίπαλους επιθετικούς, η λογική λέει πως μόνο με… τιμητική ανανέωση θα μείνει του χρόνου. Πόσο μάλλον αν αποφασιστεί και η… ανανέωση όλο και πιο έντονα.


Ο Τσούμπερ είναι μέσα στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ. Με τον εν ενεργεία διεθνή Ελβετό μεσοεπιθετικό να έχει στοιχίσει στο κλαμπ και πληρωμένα 2.000.000 ευρώ σε transfer & loan fee μέσα σε ένα χρόνο. Και ο Αλμέιδα τον έχει κάνει… παγκίτη!

Από την άλλη όμως, είναι προπονητική μαγκιά του Αργεντινού κόουτς πως έναν τέτοιο παίκτη μπορεί να τον βάζει στο δεύτερο ημίχρονο και να τον εκμεταλλεύεται μετατρέποντας τον σε (έναν ακόμη) game changer.

Ο Τσούμπερ αν κι αναπληρωματικός ουσιαστικά δίνει το 100%, κάτι που μεταφράζεται ήδη σε 6 προσωπικούς βαθμούς! Στην Νίκαια ήταν αυτός που μπήκε στο τέλος και χάρισε την νίκη σκοράροντας το 2-1 της ΑΕΚ. Στο Περιστέρι πάλι «μίλησε» και με «δική» του εκτέλεση, οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το «τρίποντο». Για να έρθει το ματς με τον Άρη, το σκορ κολλημένο στο 1-1 και τον αντίπαλο άκρως επικίνδυνο, ώσπου να το «καθαρίσει» ο Τσούμπερ με δύο τέλεια σουτ.

Αυτό είναι που λέγεται top διαχείριση υλικού από πλευράς του κόουτς Ματίας Αλμέιδα, στο πρόσωπο του πρωτοκλασάτου αλλά αναπληρωματικού Στίβεν Τσούμπερ!


Ο Λουίς Πάλμα είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τον… επόμενο Μαντσίνι του Θόδωρου Καρυπίδη. Δηλαδή την καλοκαιρινή υπερήφανη πώληση από πλευράς Άρη.

Το deal για τον Μαντσίνι έφτασε ουσιαστικά τα 3.000.000 ευρώ ενώ στην συμφωνία –και με αυτά τα λεφτά– ήταν ο Παναθηναϊκός να πάρει το καλοκαίρι και έναν ταλαντούχο παίκτη της Κ19 του Άρη. Και όπως διαρρέει η επιλογή των «πράσινων» θα είναι ο κίπερ Καρακασίδης.

Για τον Πάλμα, λοιπόν, στόχος του Καρυπίδη είναι να τον πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια, στοχεύοντας ακόμη και τα 4.000.000 ευρώ! Και όπως λένε στην ελληνική πιάτσα agents δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο. Ρέιντζερς, Κοπεγχάγη και μία ρωσική ομάδα (γερά όμως. στο κόλπο) είναι οι τρεις που έχουν ήδη εκδηλώσει το επίσημο ενδιαφέρον τους για τον τεχνίτη μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα. Περισσότερα προσεχώς…


Αυτό που συνέβη την Κυριακή στην Τούμπα δεν έχει προηγούμενο. Την ώρα που αποχωρεί νωρίς από το ματς (αναγκαστική αλλαγή) ο Ομάρ Ελ Καντουρί, μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ ξεσπάει σε αποδοκιμασίες σε βάρος του. Με αποτέλεσμα μετά στο πάγκο, ο άτυχος Μαροκινός μέσος να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Γιατί αυτή η αντιμετώπιση προς τον Ελ Καντουρί; Προφανέστατα επειδή ο κόσμος κουράστηκε να τον βλέπει να τραυματίζεται συνέχεια, να επιστρέφει να κάνει δύο – τρία ματς και μετά να βγαίνει ξανά νοκ άουτ (συνήθως με μυϊκά), κάτι που είναι πολύ συχνό φαινόμενο την τελευταία διετία).

Όλο αυτό με τον Ελ Καντουρί κάπου κούρασε τους «ασπρόμαυρους» (όπως έχει κουράσει και με τον… Μπίσεσβαρ), πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που κοστίζει 750.000 ετησίως!

«Παιδί» του Λουτσέσκου ο Ελ Καντουρί, με την επιστροφή του Ρουμάνου στον πάγκο του «δικεφάλου» απαίτησε και την ανανέωση του Μαροκινού μέσου. Το συμβόλαιό του βέβαια τελειώνει το καλοκαίρι και παρότι υπάρχει οψιόν επέκτασης έως τον Ιούνιο του 2024 δεν θα ενεργοποιηθεί από πλευράς ΠΑΟΚ.

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν και με δεδομένο πως όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Ιβάν Σαββίδης θα συνεχίζει να έχει «κόφτη» στα λεφτά που βάζει στον ΠΑΟΚ, το γεγονός πως θα γλυτώσουν δυο μεγάλα βαρίδια τύπου Κούρτιτς και Ελ Καντουρί (συνολικά κοστίζουν 2.100.000 ευρώ ετησίως), σηκώνει μέχρι και… πανηγυρισμό!

Διαβάστε ακόμη: