Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ εν όψει της νέας σεζόν προχωρά πλέον στην πράξη, με… τις ευλογίες του νέου της προπονητή, Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του.

Λίγο νωρίτερα (03/05), οι «κιτρινόμαυροι» ενημέρωσαν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης πως κινεί τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση της συμφωνημένης οψιόν αγοράς του Ελβετού άσου.

Η ΑΕΚ είχε δικαίωμα ενεργοποίησης της ρήτρας μέχρι τις 31 Μαΐου, ωστόσο μετά και τη θετική εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα, αποφασίστηκε πως δεν υπήρχε λόγος καθυστερήσεων.

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει υπογράψει από το καλοκαίρι συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ, για άλλα τρία χρόνια, εφόσον η «ένωση» έκανε χρήση της οψιόν.

Στίβεν Τσούμπερ, ΑΕΚ

Ο 30άχρονος επιθετικός μετρά 34 συμμετοχές εφέτος και στις δύο διοργανώσεις, με 7 γκολ και 4 ασίστ.

Η οψιόν αγοράς από την Άιντραχτ, προβλέπει την καταβολή ενός ποσού λίγο πάνω από 1.700.000€, ενώ έχει ήδη καταβληθεί και αντίτιμο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με το οποίο το συνολικό κόστος της απόκτησης του Τσούμπερ ξεπερνά τα 2.000.000€.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει παρακολουθήσει λεπτομερώς αναμετρήσεις της ΑΕΚ εδώ και εβδομάδες και στις τελευταίες επαφές του με τους ανθρώπους της ομάδας επί ελληνικού εδάφους, έδωσε την οριστική του εκτίμηση για τη χρησιμότητα της αγοράς του Τσούμπερ.

Γνώριζε πως επρόκειτο για μία εκ των κρισιμότερων περιπτώσεων, λόγω του υψηλού κόστους αγοράς.

Ο Τσούμπερ, τις τελευταίες εβδομάδες, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό σύλλογο, έχει λάβει αρκετές πρωτοβουλίες εντός ομάδας, τόσο προχωρώντας σε ομιλίες εμψύχωσης στα αποδυτήρια όσο και προγραμματίζοντας γεύμα συσπείρωσης μεταξύ των ποδοσφαιριστών.